Jun 6, 2008

minyak naik

MINYAK NAIK LAGI..


rakyat msia terpaksa menerima hakikat apabila 2 ari lepas kerajaan umumkan harga minyak naik lagi..kenaikan harga petrol sebanyak 78sen seliter, iaitu daripada RM1.92 kepada RM2.70 n harga diesel dinaikkan RM1 daripada RM1.58 kepada RM2.58..:(( kena cari another alternative cos may b harga minyak xakan turun n akan naik n naik...kena naik basikal ke g keje? @ aku nk jadi minah rempit dgn bj kurung+kebaya ku klu xnak naik keta kan...hehehe...atas kita sendiri kena berjimat cermat..guna public transport some more..

kebetulan lak sign minyak kereta aku da berkelip2 semenjak blk dr bangi tghari tu so plan nak isi minyak time blk keje la...dah la dengan hujan lebat lagi, so stay la kt ofis dulu...juz rec sms from my mom suh isi minyak full tank...alamak, dlm kepala dok fikir sure jln jammed la ni..so gerak blk wif dila after maghrib dlm 7.30pm..mak aih, betul tekaan aku...dlm keta dok ngomel2 da ni sempat ke x nak isi minyak kt bdr permaisuri, dah la lapar :( kereta sgt byk atas jln, sume nk isi minyak ke ptg tu ke? *almost 4hrs dok dlm keta semata2 nak isi minyak* xpenah aku buat keje gila mcm ni...ni pun terpaksa je..klu x,xde la aku nak nunggu isi minyak last2 minute cam tu..bob pun de call gtau kat penang pun dia q 3hrs baru dpt isi minyak..





*kereta beratur panjang nak isi minyak*


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...