Mar 25, 2008

BANDUNG TRIP

trip kali ini, LCCT-BDU
(diana+nahar+didie+aumil+bibie+bob+jibe*fiza cancel last minute)





DAY 1
21/3: Flight pagi, so gerak dr s.alam ke lcct around 6.30am *pijoe+aneng+mig anta*. Aumil nk g sndiri ngan tunang dia, ok c her there. Tunggu punya tunggu dia xsmp lg, sume da bengang, bob sesenang ati g makan ngan aneng n mig. Finally smp jugak dia, patutla lmbt smp, ada ka patut lalu federal highway mestila jauh+jammed *klu xtau jln knp xtya we all dulu*


Smp sana around 12pm, pak supir da tunggu ngan Mitsubishi mpv, we all terus ke hotel. Rupanya hotel yg kitorang booking xleh cancel cos agent kat sana da byr deposit, lorr..ingtkan booked dulu n kitorang nk cari hotel lain yg lg murah. Tp xpela, 1st n last we all dok hotel 4* kat Bandung. After dis klu nk g sana juz walk-in@booked hotel yg murah je, cos p sana nk shopping, tmpt tinggal xbape penting sgt.

Lps check-in kt Aston Hotel, p lunch dulu kt Dapur Sangkuriang *harga agak mahal tp best* Ikan gurametnya sangat besar, selamba je tangkap dr kolam dpn pondok kitorang makan then g Rumah Mode. Aku beli guess jeans+esprit tshirt je satu. Ntah yg lain xbape berkenan. Shirt untuk g ofis byk tp aku g keje da xpakai shirt lg dong. Dorang yg lain byk gak borong. Then jln2 kt FO lain area situ, aku beli sluar tido satu n kt Donatello *kasut2 sgt mabeles tp saiz aku xbyk*, akhirnya dpt sambar wedges n high heel. Mlm smp hotel sempat p Carrefour beli mknn tp carrefour sana xbyk choice mcm sini daa
DAY 2
22/3: Pg2 after bf p money changer dulu *ada yg xcukup duit ka?* then terus ke Pasar Baru. Bob jadi tukang kira harga, dok convert rp to rm.
Shopping telekung,kain lace,kebaya,baju+lining+blouse. Bibie paling byk shopping kt situ, siap beli topi jawa lagi. Lunch kt food court Pasar Baru. Sementara tunggu mas dadan dtg amik, we all lepak kt tangga Pasar Baru, mcm2 ragam manusia yg dpt dilihat. Then sambung lg shopping kt FO lain (Grande, Heritage, Cascade, Summit, Terminal Tas, Stamps, Episode, Victoria, Herreds, Donatello) xleh jln byk sgt cos ari hujan, jibe siap bli slipar jepon baru.
Kt entrance heritage dpt zero coke free *road show tgh hujan*. Handbag xbyk choice n agak mahal, same price kt Msia je. Tp yg bob tgk utk nk beli kt mak dia cun, tp xcukup duit lak Aku beli gown utk dina & pesanan2 lain. B4 blk hotel dinner kt Simpang Raya rest.

DAY 3

23/4: p Tangkuban Parahu *tempt pelancongan-kwsn gunung berapi*, agak jauh jugakla..on da way kt tepi2 jln byk org jual arnab(kelinchi)...comey sgt..siap de jual sate kelinchi lg...sangat ramai penjual2 yg mengekori kami,lemas dibuatnya. Beli key-chain je utk bwk blk Msia,aumil beli shawl.
Then lunch n g mana ntah tmpt tu, aumil nk beli door gift untuk majlis kawen dia *aku pun ada gak beli, my mom pesan* (sangat murah okeh!) xpuas p Rumah Mode lg skali, then p Siloka (kedai yg jual cenderamata). Lastly p Sari Salon & Spa, sangat murah+relax+best *me wat lulur+manicure pedicure*, mas dadan pun join sama tp bob&jibe p mana ntah *katanya p spa utk lelaki shj *
DAY 4
24/3: We all check-out after bf n tangkap gambar sume. Mak aih, byknya barang nk wt blk ni. Nasib de yg bawak xtra beg, da tau da kan. Singgah Kartika Sari dulu, beli brownies+pisang molen baru masak untuk dibawa blk ke Msia *i loikes those brownies*.
Kat airport ada lg yg smpt beli buah tgn, nak abiskan wang rupiah. Then semua balance2 bagi kt mas dadan je, suka dia didie leh lak tertinggal sweater dia dlm keta, nasib baik mas dadan leh pusing balik, klu x sedekah je la. Masa check-in kt airport, juz byr airport tax je. Xde kena xtra charges cos we all kira luggage by group.
Smp msia dlm 2pm, tunggu pijoe,mig,aneng dtg amik. Thanx guys anta n amik kitorang. Next time p trip lg bila korang da abis blaja k..btw enjoy dis trip. So next nak p mana? Yg lain2 sangat rugi xikut tau, next time klu nk join bleh tp time plan tu jgn nk wat alasan yer, benda ni kena plan awal2 cos nk dpt tiket murah co situ je yg mampu. Bila lg la eh, next year? Tp aku tkt xleh nk confirm cos keje skrang agak susah la but i’ll try my best k.
=picts ada kt fotopages guer=


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...