Jun 6, 2008

minyak naik

MINYAK NAIK LAGI..


rakyat msia terpaksa menerima hakikat apabila 2 ari lepas kerajaan umumkan harga minyak naik lagi..kenaikan harga petrol sebanyak 78sen seliter, iaitu daripada RM1.92 kepada RM2.70 n harga diesel dinaikkan RM1 daripada RM1.58 kepada RM2.58..:(( kena cari another alternative cos may b harga minyak xakan turun n akan naik n naik...kena naik basikal ke g keje? @ aku nk jadi minah rempit dgn bj kurung+kebaya ku klu xnak naik keta kan...hehehe...atas kita sendiri kena berjimat cermat..guna public transport some more..

kebetulan lak sign minyak kereta aku da berkelip2 semenjak blk dr bangi tghari tu so plan nak isi minyak time blk keje la...dah la dengan hujan lebat lagi, so stay la kt ofis dulu...juz rec sms from my mom suh isi minyak full tank...alamak, dlm kepala dok fikir sure jln jammed la ni..so gerak blk wif dila after maghrib dlm 7.30pm..mak aih, betul tekaan aku...dlm keta dok ngomel2 da ni sempat ke x nak isi minyak kt bdr permaisuri, dah la lapar :( kereta sgt byk atas jln, sume nk isi minyak ke ptg tu ke? *almost 4hrs dok dlm keta semata2 nak isi minyak* xpenah aku buat keje gila mcm ni...ni pun terpaksa je..klu x,xde la aku nak nunggu isi minyak last2 minute cam tu..bob pun de call gtau kat penang pun dia q 3hrs baru dpt isi minyak..





*kereta beratur panjang nak isi minyak*


Got ya....

mlm td, dpt sms from someone say hello...
aku ni malas nk layan org yg ntah pape..
rupa2nya mie aka adik *my old fren* time skolah dulu..
punyala lama lost contact since dia kawin 2 thn lps kot n da ada anak sorang..
me pun dok tercari-cari dia gak, nasib xmasuk tv jejak kasih je, heheh :)

finally...
thanx god, dpt contact ngan dia balik...aku happy+senang kawan ngan dia cos dia byk bagi nasihat n lebih mcm abg aku
*di suatu masa dulu*



Jun 3, 2008

School Holiday lagi...

terengganu sgt sebok n jammed dengan time cuti sekolah+sukma 2008 lagi...

lps blk dr wedding fatin lepak kt pantai teluk ketapang..*me+angah* je..yg lain2 xblk cuti....lepak ngan zafir,jugah n acong..angah bwk custom album dia..wow, cam bwk briefcase je :)

aku sempatla jugak g stadium sultan mizan tu sblm sukma bermula..ni pun angkara atas hasutan enchek zafir semasa aku n angah g wedding farhana...teman dia g amik gambar...suka melihat kerenah budak2 yg terlibat dgn majlis pembukaan xcited apabila zafir snapped gmbr dorang..

akhirnya terengganu da ada kompleks sukan sendiri..lps ni, blehla lepak bowling lak kan wahai teman2 ku..:0 guys, bila nk lepak ramai2 lagi??

*mcm dlm penjara*
*me wif zafir*
*pantai teluk ketapang*

*jadi model sat*



Ya Wedding

congratulations to my sister, hazira&fadhli..moga kekal ke akhir hayat...

setelah lama menyepi diri, sgt bz cos blk kg seminggu...*klu aku sendiri kawin cuti 2 minggu lak kan* :) majlis kt umah hari khamis (29 may) n kt umah lie (01 june)...sorry aniey aku xleh g time mu kawen, sama ngan umah aku la...sempat pegi fatin n farhana wedding je, wif angah..yg lain2 pun xsempat balik, cos aku de kursus b4 cuti huhu...time cuti sekolah byk sangat kenduri kawin, berderet2...jap2 leh list down ni, kwn2 xytbesut..*xtermasuk kwn2 sekampung* :)

i) 25/5: jaja n iza (padang midin n wakaf dua)

ii) 29/5: aniey (rhu sepuluh)

iii)30/5: tg fatin (padang negara)

iv) 31/5: farhana (tok jiring)

*~~congratulations to all of you~~*

* the bride & groom*

*s.i.s.t.e.r.s.*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...