Dec 29, 2009

Welcome To Perlis

akhirnya, sampai juga saya ke negeri indera kayangan ini....kali pertama pergi time rombongan sekolah ke perlis dan langkawi dolu2..sudah lebih 10thn tak ke sana la...hahahha

thanx dear 4 bringing me there. walaupun sekejap je pegi kali ini, insyaallah next time sure akan selalu berada di sana.

bertolak agak petang, dlm hujan renyai2 haruslah membawa kereta dengan lebih berhati2. mlm tu singgah dan bermalam di penang dulu n keesokannya baru gerak ke perlis. no char kuew tiaw, laksa penang, nasi kandaq or shoppings at penang..tak pe next time kita bercuti di penang ye, syg...=)

 

smp perlis terus singgah padang besar dulu. oh waktu sgt tak sesuai ke sana kerana musim cuti sekolah, nk jln2 tgk barang pun xbest n harga jugak agak mahal dis time ok..makan nasi ayam tak best *kureng*, n mihun sup thai  special *sedap* 

ptg terus ke kangar, p kuala perlis pekena laksa perlis dulu. then jupe our wedding photog sblm jumpa kwn lama, yati. *oh lama sungguh tak ketemu sama kamu ya* masih sama, kacil molek cam dulu jugak...

mlm tido awal jugakla, lps borak2 n sembang ngan yati. yela lps bis blaja dulu mmg tak jumpa dia. aku dok sembang sambil mata dah tutup *im very tired*

esoknya p tgk2 butik pengantin n telah memilih suziey's, yei!...lunch nasi ayam periuk besar n p umah mm sat jupe ngan family, huhu...

smpt lagi p jumpa bakal pak mertua ku, *oh* dan makan lagi...? kami singgah makan mihun sup simpang 4...*asyik makan jek, abisla diet ku hahahha*

bertolak blk ke kl pun dah lewat ptg, bleh lak si mm lalu ikut kedah dulu...byk sungguh negeri yg dilawati, hahahhah

owh, saya patut membawa family ke sana...makan2 best, jln2 kt padang besar pun lagi....


Dec 19, 2009

Perak, Pangkor Island

For the first time ive been there..walaupun sekejap aje di sana, im having fun..wpun kerja smpt lagi round satu pulau..sambil menyelam minum air, hehe....

me bertolak ke sana 2 biji keta after taklimat masters, owh my fiance ikut sama *erm, u r lucky can follow me for this time, hehe* smp da agak lewat, sempt naik ferry jam 7pm..yerla dah bertolak lewat kan, hujan lagi..smp aje di sana terus dinner n amik kunci.

owh, sambil bekerja itu smpt round 4 buah pulau, ada turtle bay, monkey bay dll...erm, xbpe menyukai budak yg bawak bot kami...suka hati dia smpt amik laps..ingat ni lumba2 bot ke...yerla, setelah ketinggalan oleh bot lain, budak tu bawak agak laju...nk snorkelling kt giam island, omg..sgt2 xbest n laut kotor sangat..nk snorkel apa gitu..huhuhu..dah la tunggu dia dtg amik hampir stgh jam..blk hotel, tgk budak2 mandi kt pool *sudah tiada mood* n rest then lunch.

ptg, round2 pulau lah...

owh, haruslah ada bbq nite kan..nasib makan besh...banyak makanan tak abes, sgt rugi sape xleh join hehe....

dan last day kami bergerak awal cos ada kerja lagi menanti...

next....

im going back to TERENGGANU....ntah smpt blk umah ke tak kali ni...

Dec 7, 2009

Kursus Kahwin

alhamdulillah...satu lagi hal dah settle, perkara yg paling penting b4 nak kawen..hehehe..2 ari berkampung kt masjid negara, erm facility kureng skit la..yerla, buat kt bilik kecil jek, walaupun masjid itu sgt besar, hehe....nasib baik ada makan minum jugek...insyaallah rabu dah bleh amik sijil n kepilkan skali ngan borang nikah. borang ujian hiv pun da settle baru ni.

untuk tunang tersayang, sila amik n settle borang kawen anda cepat2, nak kawen ke tak nak neh? mak pun da bising2 dr ari tu lagi...huhuhu

Dec 4, 2009

Teater Natrah



 

Dec 3, 2009

HIV Test

setelah set up appoinment last week, ari ni p buat hiv test d klinik kesihatan......owh, doctor kurang ari ini so terpaksa tunggu agak lama la jugek, huhuhu...

n the result......

alhamdulillah...

good for both of us..

Nov 12, 2009

Pos Berdaftar

masa dok ckp2 fon ngan ma, ma gtau ada pos berdaftar smp kt post office, so esok ma br nk g amik..ntah surat@bungkusan dari sape?



owh, ingatkan kot2 dpt cabutan bertuah ke hape...rupa2nya, itu adalah surat chenta dr pak polisi..

masih ingatkah entry ini?

rupanya dia masih mahu menyaman aku, dan telah menghantar surat chentanya ke rumah ku, huhuhu...trace from my car's reg number la tu...

Oct 31, 2009

Im Engaged

alhamdulillah, selesai sudah majlis pertunangan saya dan si dia.

sorry kwn2, mmg saya tidak memaklumkan saya akan bertunang,

dan ini, selesai sudah...majlis biasa jek, nanti on my big day, semua dijemput hadir yer..insyaallah awal thn dpn.


Sep 6, 2009

Its ME


Sep 2, 2009

Pak Polisi

nampaknya 2 hari berturut-turut ahkak kena tahan ngan pak polisi deh...

kisah pertama:

tghari smlm, otw to kl fr da curve wif my bro, merempit di atas jalan raya, mana nak tau ari cuti cam gini dorang keje gak..ahkak xde la bawak laju pun, tetiba adikku gtau, tu ha ada org tembak *speed trap*..aiyo...adakah ku sudah terkena?







jeng jeng jeng....




kt depan tu, elok je, geng2 abg polis dok tahan mana2 keta yg didapati melebihi kelajuan yang telah ditetapkan *60kmh rasanya*...kita tgk sapa yg kena, smbil aku n adik cepat2 tarik seat belt =)

tiba smp je keta aku dpn bro tu, dia tiup wisel suh ke tepi..aiyo, ahkak sudah kena dong..!

xpela, saman jek la..dah mmg guer xperasan pun *diri sndiri cuai*

aku park keta kt tepi, xde lak org nk tegur aku, masing2 dok bz..kang ku blah je kang =)

erm, dlm 2-3 minit br sorang abg polis dtg kt tepi keta aku..

he : selamat tengahari cik
me: selamat tengahari
he : nak g mana?
me: nak anta adik ke ktm, dia nk kejar tren *mmg betul pun, adik aku nk blk seremban*
he : ni dah lebih km ni cik *sambil menunjukkan pada file dia 34 - 98*
me: erk..?
he : erm, tak pe, cik jln dulu...
me: jalan? ok...

dia pun terus jalan ke dpn, ke keta lain lak..

aku blur2 lg, dok tanya adik aku, kita leh jalan ke?...sambil tekan minyak keta....

fuhhh, lepas....




kisah kedua:

selesai buka posa ngan nor n nadia kt ofis, lebih kurang 9pm ku terus pulang ke rumah...sesaja lalu short cut..ye la, jln baru n dekat skit, xde traffic lite lak tu *tp seram gak cos jln tu sunyi*..mcm biasala, seat belt, mmg lupa nak pakai....

sedang elok aku masuk aje simpang....

aiyo!!....diorang ada la pulak...*hey, abg ni x g terawih ke?*

nk tarik seat belt mmg tak sempat da...ku berserah....

sampai je dpn sorang bro tu,

he : salam, nk g mana cik laju2 ni?
me: wsalam, ha, nak blk umah...laju ke? xla...*xdela laju sgt pun aku bwk, cuma tkt2 skit tu yg nk cepat*
he : cik ni tak sayang nyawa ke? *sambil tarik seat belt aku*
me: erk? saya baru je bukak seat belt ni, dah nak sampai umah da, umah saya dpn tu jek...
he : cik ni.....*mengeluh nampak, sambil menyuluh seat blkg keta aku*
he : apa tu cik, keliwon ke?
me: ish mana de keliwon bulan posa ni..tu beg saya..*merujuk beg laptop aku kt seat belakang*
he : keliwon sesat tu cik *amboi sempat buat lawak ye - sambil muka control senyum*
he : ok jalan...
me : terima kasih....*ku terus tekan minyak*

huhuhu...abg polis ni, siap gurau2 ngan aku yer, nasib baik muda lagi, tanak amik no fon syaa ke? hahaha....hampeh tul! laluan tu skrang dorang dok jaga n biasa tahan motosikal, may b jalan tu baru buka n org pun tak byk lalu kot...ntah camane mlm ni aku terkena lak.

heheh....lepas...kalau kena, makcik plan nk g anta surat chenta itu pd enchek itu, mtk tlg dia settlekan sume..melayang duet ahkak nk raya...

kira ni pengalaman baru aku kena tahan ngan polis 2 hari berturut2...sebelum ni baru 2 kali aku terkena, first time last year raya..ops sikap di LPT, melayang duit makcik rm300 dan yang kedua time blk kerja di waktu maghrib, ku tersilap lalu jln..mana nak tau sebenarnya tak leh masuk laluan kiri..nasib baik pakcik tu tlg gtau, n terjumpa org senegeri...hahaha lawak betul...

kesimpulannya, berhati2 ketika memandu..sentiasa memakai tali pinggang keledar, ingatlah orang tersayang hahahah..last but nt least, don't drink and drive =)

Aug 2, 2009

CoughCoughCough....

alamak, cam tak sedap badan lg je nih..smlm pun mcm ni, batuk n selesema..tp xde demam2 lak..smlm dah seharian kt umah, ptg kua ngan aneng n alin..ke bukit jalil, ada makan2 free utk anak terengganu...(PERAT) program MB buat utk anak2 trg di kl/sgor..mcm2 ada...makan saje..ada buah2an yg banyak, pelbagai nasi, laksa/m, kuih muih, air cendol/nira dll...siap ada org tapau blk lg...

bukan aje anak trg tp orang negro n pak arab pom ada...cayalah rakyat terengganu....nk ajk yg lain sume ada keje...blk dr bukit jalil, lepak kt lotus n p ofis jap, print report...then blk umah, layan dvd....
zzzzz....

Jul 28, 2009

LANGKAWI again..


kali ni stay kt sandy beach resort lak...lps je meeting pegawai terus gerak...janji jumpa ngan kamal kt klia..tgk2 ayu pun ada..tiket dia sepatutnya ptg, ada problem lak..tup2 dia pun naik flight ngan kitorang...

sampai sana, jai amik..dinner n meeting sat then rest+tido...

keje 24-27th...sempat jugak jln2...kamal lak 2 3 kali tukar tiket dia nak blk awal, akhirnya dpt jugak...mlm last dinner kt tepi pantai, bbq - makanan tak cukup, hampeh! ada jugek yg cuba karaoke yer..then kitoang sambung melepak kt changloon lak...br jumpa satu tmpt makan best..

tmpt makan best di sana ialah:
  1. restorang changloon - 2 thumbs up..mknn sgt sedap + karaoke terbuka..."hamdi" telah menghiburkan kami 2 buah lagu
  2. pak tung ku + moay sup kt tepi laut
  3. laksa power
  4. restoran jai
  5. mihun sup n mihun udang kuah di pekan kuah
lain2 sempat ke the zon, awana, pantai kok, restoran taj mahal - tak best. me sempat buat manicure+pedicure lagik hehe....

aktiviti lain yg seronok ialah explore race ke laman padi. next time kena plan n booked tmpt tu awal2, leh tgk demonstrasi makanan tradisional kedah...utk kali ini hanya xtvt di sawah padi shj...menanam pokok padi, membuat batas, tangkap ikan guna bubu, minum air kelapa....

oleh kerana flight mlm, n xtau da nk g mana...cit lak ada hal kt tmpt lain...so kami melayan harry potter...cinema sana sgt tak best...kalau nk dibandingkan dgn kt kl nih..tp at least ada la, utk org2 langkawi melayan movie kan...hehehe

flight lambat skit cos hujan la pulak kan...smp kl dlm kul 12 la..penat, huhuh...

enjoy..!

Jun 23, 2009

Besut in memories....

akhirnya ke besut sbg kf, walau bukan kt kem besut, tp kat kem seri keluang aka KSK.... dedicated to ksk clans,especially to da wardens =)...time lalu dpn skolah, ternampak satu ayat yg agak menarik kat gate, otw blk lalu shortcut so xleh nk tangkap pict..

kursus pemudahcara mmp ukm bermula 20-23 jun, 3 kem serentak diketuai oleh jai, kamal n me..penggerak awal akan smp 18hb, so me sebagai wakil kena pg sana 17hb la cos jai n kamal ada urusan lain. wah, lamanya kt terengganu. driving alone going back to terengganu, sempat singgah minum ptg ngan bob kt kuantan, then terus lalu jln pantai blk KT. riso den nk lalu jln jerangau mlm2...mcm cepat je smp, aku bwk keta laju ke? huhu...

time minum ngan bob, mama da sms siap gtau jgn mkn byk2 cos byk makanan yg dok nunggu kat umah, hahah...seronok!

smp umah, dinner n tido...keesokan hari, p ofis dulu, settle down mana2 yang tinggal then gerak p besut da lewat, dlm 4pm..ngah driving tetiba abah call tya nk p mana tu...hahhaa...sempat bertembung ngan abah kt jln je, dia br blk dr besut..

budak2 tu smp hampir maghrib. pas settle ngan dorang, call dahri, nasib dia ada kt umah..ajak p makan lu. ku bermalam keseorangan di rumah tamu, alhamdulillah sume ok..rupa2nya seman ada dok kt umah urusetia, cheh! masing2 mati kutu ingat keseorangan kt kem..huhuhu...

then keesokan ari, pas jumpa ngan urusetia, p amik nini kt airport kb. nasib nini ada, leh bantu n share dgn dia. thanx nini, jasamu dikenang =) akhirnya ko smp jugak kt trg n kelantan kan..n makan makanan yg ko tak pernah makan..aku ngidam maggi sup n air jagung parut itu lagi...=)

bos pun siap turun lg, tp kan..sesi pd ptg itu, amat mengantuk bg sume, hahah...

time kursus, agak penat ke sana sini..ye la 3 kem, aku lak cam kena buli, hehe...ngan beberapa masalah tp masih berjaya diatasi. sesi paling seronok, abiskan di pantai dan riadah...n lagi, kembara+naik bukit keluang+river crossing..budak2 ni lama xikut outdoor xtvties kot, cam lomah jo den nengok ha..terus penutup kt tepi pantai, skali ngan dato.

blk kem, packing n chow to kt, ngantuk siot..sempat lagi singgah jumpa pok pir minum air nyior spesel, hehe....mlm belanja sempena father's day..ty n k je ada kt umah...

sok cuti, leh rehat dan siapkan report huhu..lusa nk p redang lak, mtk tlg k la anta..takkan nk tinggal keta kat sana kan...

nak bagi sama tinggi ngan nini

sedap!

Jun 18, 2009

Im Sorry

dear bf yg kusayang,

sorry, im really sorry...

i cuba untuk mencari kebahagiaan untuk diri i sendiri..i cuba tidak mahu kacau hidup u...tak lama lg u nak kawen kan...knp perasaan cemburu sangat menebal dlm diri u? u sudah memilih 1 daripada 2, dan sedihnya, i bukan pilihan u. tak pe, i boleh terima cos i tahu, i datang lewat dlm hidup u..

i sangat terkejut dan confused bila u berkeadaan begini, r u ok? i tau, u tak ok...i tak sangka smp mcm ni sekali jadinya. kalau i tau, better i diam je *tp bukan nak sorok@sembunyikan dari u*

i betul2 terkejut bila u gtau u hampir nk putuskan pertunangan u demi i..betul ke? dulu may b i byk memaksa u untuk memilih i, tp u sekeras2nya sudah membuat keputusan dengan memilih dirinya dan i sudah boleh terima hakikat tersebut..jgn lukakan hati wanita lagi. dulu u penah dikecewakan dan harapnya u tidak mengecewakan dia pulak hanya kerana i. biarlah hati i shj yg terluka, kerana i sudah bersedia apabila kwn dgn u dan terima segalanya walaupun pd mulanya i rasa tertipu bila u tak bgtau status sebenarnya.

..tp sekarang, bila seorang lelaki i sebut namanya, u terus melenting..dr seketika, u kata boleh menerima kenyataan tp hakikatnya tidak. u hanya pura2 shj. i tahu u sgt sygkan i smp tidak mahu i berkawan dgn org lain kan...i pun mahu mencari kebahagiaan untuk diri i..dah la dd membiarkan i sorang2 kt sini, i hanya ada u je nak berteman. mmg dgn u, i bahagia..tp itu sekarang, dan penghujungnya apabila u kawen..i tak boleh mengganggu rumah tangga org, hanya boleh jadi kwn biasa shj..mjls u pun mungkin i tak datang..

kalau dia yg i pilih, i akan bgtau u..masalahnya itu hanya baru permulaan. tak betul2 kenal dia lg..izinkan la saya berkawan dgn yg lain..saya ni baik kan...sepatutnya saya buat derk je kt kamu, dan meneruskan apa yg saya lakukan tanpa hiraukan perasaan kamu. tp tidak, saya masish ada hati dan perasaan. bukan mcm kamu dan membiarkan saya keseorangan bila kamu bersama dia..saya ingat pada janji kita yang kita akan kawan selamanya.

saya akan tetap kawan dgn org lain, berkawan biar ramai tp sayang saya hanya pd yg itu * u knew dat*. wat eva it is, im still love u..melainkan kalau u betul2 dah tak nak kawan n jumpa ngan saya, ok...saya akan mengalah dan terimanya..dulu time sy sakit hati pd dia, kamu mahukan saya kembali kan...utk kali ini xpela, saya redha dgn keputusan kamu.

im sorry, again..



Jun 15, 2009

Kem Rekreasi Intan Suraya

lagi,

10-14 hb: kali ini ke Sg Siput lak..rasa br je blk dr ulu kenas, pegi ke utara lagi..gerak ke sana ngan faizal. fendi n pakcik gerak dulu...

smp sana dlm 6pm, ye la dah gerak lewat, settle sume keje n meeting kt putrajaya dulu..sempat jumpa cik yanie..dan CKT ku...tq yanie! =)

wah..kt sg siput pokok durian telah berbuah...alangkah indahnya, suasana di tepi sungai, udara yg segar, bukan cam kl, jerebu dah mula balik...mlm tu mkn ikan sungai masak tempoyak. Ntah mana dtg keturunan suka makan ikan sungai ni *hey, org trg xreti makan ikan sungai la-kata dia*

program mcm biasa, wpun urusetia ada yg baru tp program berjaya seperti yang dikehendaki. budak2 lak tak de problem, so kami gembira dan xdela penat mcm kt langkawi. bila kt KRIS, program lasak ler (rakit, kembara, nightwalking to main road)

kat sana sempatla makan durian, walau tak dinikmati sesungguhnya...lucu mengingatkan kerenah budak2 berkejaran dgn JL untuk mengutip buah durian yg gugur dari pokok. ada juga kesah membengangkan apabila sesuatu benda tidak dimaklumkan kepada kf terlebih dahulu, tahan je ler..n i'll take action on dat!

last day, gerak balik kl wif jambee, nasib dia ada..tak de la diri ini memandu sorang2 ke kl..ingatkan jln jammed, yerla mesti org yg blk kg akan kembali ke ibu kota kan, tgk2 kat tol jln duta agak lengang, pelik neh!

smp umah, letak beg n terus landing...baru rasa penat, yerla kat sana tak cukup tido n rest. bajet nk tido skejap je, org sms n call pun ntah cakap apa xtau..kena sound ngan bf, sorry le xleh p tgk movie..

sedar2 5am, terus mandi, basuh baju n internet...boleh g ofis awal nih, tambah lak skolah baru buka, jln sure jammed!

Jun 10, 2009

Nice To Know You

mempunyai kawan baru, sudah mula rasa rindu..adakah itu dinamakan love at the first sight? tp diri ini tidak mudah untuk melafazkan kata cinta, kerana ku tahu betapa sakitnya bila sudah jatuh cinta. dan mungkin rasa sayang aku pd dd tidak boleh dihapuskan.

nice to know him, n i love to talk with smart+brilliant guy.

Jun 9, 2009

Have A Great Day


Life is too short to wake up with regrets.
Love the people who treat you right.
Forget about the ones who don't.
Believe everything happens for a reason.
If you get a second chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.

Friends are like balloons.
Once you let them go, you can't get them back.

Nobody said life would be easy.
They just promised it would be worth it.

Jun 8, 2009

he is coming back?

pagi2 ku dikejutkan oleh satu panggilan tpon, tgk2 no dr jauh...erm? jawab ke tak jawab? kenapa tiba2 cal lak ni? ish....

merujuk kepada entry ini, asal aku nk mencari bahagia je, mesti ada dia...mmg chipsmore la..xpaham...! ada juga terfikir yg bukan2, ye la kot2 da de org lain kt sana..bila ada probs, br nk cari aku neh..

Jun 5, 2009

~~~Langkawi, here i come~~~~

setelah sekian lama ku tidak menjejaki pulau langkawi, akhirnya 31-5 jun, jejak jua kaki ku ke pulau mahsuri itu....plan asal my family nk pg skali, tp kena gerak asing2, dorang dr trg n me dr kl, last2 tak jadi. musim cuti skolah, of course ramai orang bercuti kt sana.

my flight jam 11am, smp je sana fahmi fetched me then p check in kat panorama n singgah kem jap. ptg smpt terjun kt swimming pool dulu b4 peserta masuk esoknya, ekekeke....

mlm dinner kat restoran nelayan wif chit n abg rafik sekeluarga *cit rekemen,thanx dude* seafood sgt sedap n harga berpatutan.

1-4hb ~~ kursus mode~~

relax skit cos xbyk outdoor yg dibuat tetapi kali ni dgn peserta yg ramai chinese dr malay n pelbagaian umur, hampir melemahkan semangatku, tp masih boleh bertahan. kursus ni jugak aku telah bertukar di mana hormon2 adrenalin ku naik mendadak, xfriendly, serious dll n telah merendamkan budak2 tu dlm pool..sowwy, tp u all yg menyebabkan me naik hangen + cadangan from ur teachers..*sblm2 ni para cikgu tak de masuk campur pun =( * komen dari fc: wat we think is wat u see,kf...hahahha =)

aktiviti di kawasan kem n hanya night walking+solo drop aje di luar kawasan..komen pulak mcm2, psl fasiliti kem n para urusetia..xpe, aku telah mendapat satu pengalaman yang lain dr sebelum2 ni. thanx bos, suruh on jugak kursus ini, me terima seadanya n alhamdulillah semua selesai dgn baik.

selesai aje kursus, time utk berehat dan menghabiskan masa menikmati suasana pulau, hehe...saje amik cuti rehat sehari, alang2 da ari jumaat kan...round2 kt langkawi. for sure: saya byk sopeng chocolate. mcm2 ada, daim, toblerone, swiss cookies, vochelle, belgian, after8, kinder bueno, cadbury, harshey dll..byk pesanan dr my mom,sisters n frens...lagi? ronda2 kat pekan kuah, jetty point, dataran lang, cable car, muay soup+pak tong ku, laksa power *sangat power* air cendol (cendol+cincau+barli+jagung+kacang merah+pulut) wah, xde cendol mcm ni kt kl yer..! byk juga makanan yg best kt sana yer. flight blk kl 1915, tp smp kt airport dlm jam 5pm cos driver anta awal, sama dgn cit yg ke penang ptg tu. smp kl, bf fetched me, dinner dulu b4 blk umah n sleep =)

kesimpulannya, agak puas hati, thanx a lots to cit. bwk me p cable car, n tumpangkan tido kt kem..*mlm itu agak scary dgn cicak besar hijau+pink itu*...huhuhu....next time boleh pg lagi bersama2 family and frens...

picts di sana...(sikit aje di upload...)

dataran lang

area cable car - deer n rabbit feeding

hohoho...

May 30, 2009

Kem Ulu Kenas

24 - 28 may, berkampung di ulu kenas, kuala kangsar, bersama2 pelajar ptpl sentral...gerak ptg ahad, with aida n linda...konvoi bersama faizal n nuar...fendi tunggu di sana sudah..

time pendaftaran aje, tgk muka sorang2...ish2...dah la kena tjalan jauh nak ke kem b, hehe..exercise ye dik...dorang sgt funny, peserta tak ramai..n quite close each other...kolej yg paling havoc (dorang yg gtau)

aktiviti mcm biasa, tmbhn: war games, huh..sudah lama xmain perang, asyik main mafia war je....sgt penat, hampir pitam dok kejar dorang nye bendera..."abis basah bajuku"...ada air sirap, air pisang, hahah....color merah+hijau+kuning....owh kena lagi gigitan sang pacat (3ekor, saham turun ler ;p)

aktiviti berakit (me sudah lama x berakit) penat ler jugak, tp kurang sunburned cos kali ni me ada topi besar (ah soh jual sayur)...beli kat pekan cos my hat tertinggal kt kl...plan asal khemah kt kem c, sleeping bag xbawak, cos xjumpa cari kat umah-my osmet letak kt tempat lain...nasib baik tukar plan, tido dlm bilik aircond, hehe...thanx to abg kf hahaha....then kembara blk kem n mandi-manda di air terjun...aaa.....;p

nightwalk+owling...smpt tido skejap sblm xtvt bermula..mlm tu jugak game MU vs Barcelona..budak2 sebok dok tanya sape menang..ha,korang baca paper sendirik! (frust MU kalah, ;p) lps xtvt mlm, sorang peserta pitam n anta ke hospital, masuk air sebotol then leh pulang...inilah kerja urusetia, sempat lelap skjp je sblm xtvt pg last n penutup....

owh lupa, makan di sana sgt sedap...xpernah aku p kem mkn begitu sedap..ada udang,sotong, ayam for sure...bbq jugak ada...

next time aku nk guna caterer abg din jugakla...sedap n murah...

May 21, 2009

~B-L-U-R~

Salaam.would u dont mind 2 leave me alone+stay away from me please!

that was the sms that he sent to me last nite,got it b4 im going to bed (12am)
i reply him back and ask whats wrong with him but sadly no reply from him.
what are the stupid thing he tried to play with me?
i won't ask him anything till he tell me whats all about.
i mad at you!

p/s - update: next day, he replied to me : NOTHING

itu aje jawapan dia? huh

May 19, 2009

Wedding Invitation

musim cuti sekolah hampir tiba. seperti biasa, ramai yg akan melangsungkan perkahwinan. aku pulak pada cuti skolah ni la byk skolah nak wat program. may b 2 program, 1 kat langkawi n satu lg kat perak pada cuti skolah ni.

wah, baru sedar banyaknya jemputan kawen dr rakan2ku...so those are the list:

30 mei 2009
1. jun & firdaus aka merah - felda villa
2. tracy - bukit jalil golf & country resort
3. nurul@yat - kedah
* both at kl might attend, insyaallah....

31 mei 2009
1. eija & shamsul - kuantan
2. wanie & fakoq - kuantan
3. dilla & malik - ipoh
* all can't attend kerana aku sudah berangkat ke langkawi

4 jun 2009
1. kak iem & faiz - kuala terengganu
2. farehah - marang
*masih di langkawi, tak dapat dtg ya

6 jun 2009
1. fakoq & wanie - kuala kubu baru
2. berg@hafiz & hasmah - sg petani
*insyaallah pg umah fakoq, umah wanie xsempat.lgpun dah janji utk pg either one. umah berg sgt jauh, sorry

setakat ari ni, tu la list down yang bleh aku buat..tak tau kalau ada lg smp sok lusa ke...

dgr2nya mr Q juga akan melangsungkan perkahwinannya pada 30 jun *kalau tak silap* tu pun kawan rapat dia la yg cakap, dia xde pun nak invite kwn2 dia ni..takpela asal dia bahagia, sudah abes cerita kami.

congratulations to all my friends..hope that all of you enjoyed ur big day n live happily ever after. doa2lah aku ni cepat2 ikut jejak langkah korang *nak amik berkat neh!*

May 17, 2009

makan-makan at hanee's house

special thanx to hanee...kerana sudi buat makan2 di rumahnya pada siang hari ni. yang hadir: bob,aneng,kamil, koleh,gondang,dug+hubby,alin,diana,kamril. yang lain2 tak leh join, cos ada keje lain (takpe,kwn memahami) bob pg2 sudah telefon, tp sorry beb aku xsedo tido heheh...o0o0 pg2 da p breakfast ye kt s.alam.

kamril smp paling lewat, padahal umah dekat je. then pas makan2, sembang2, tgk gmbar lama skit, perut pun dah kenyang..sangat byk makanan, mak n adik hanee pun ada skali, terima kasih makcik masakkan utk kami

then, bob terus blk kuantan *malam ada lawan badminton haha* dug+hail pun balik. kami geng2 bujang ini melepak kt alamanda. plan awal nk tgk wayang, sek2 laki pulok nk layan koke, huh...dakpela, ikut je..btw koke kt alamanda xbest sgt, sound system teruk, next time tak leh pg la... :(

dlm kul 7 terus blk umah...thanx kamil tumpangkan aku, hehe

May 16, 2009

Open Day ILP

2 hari di ILP kl untuk sama2 join ILP Open Day, ada buka booth pameran n satu ceramah pada hari sabtu *special thanx to sharul, me tak sempat nak smp on time kerana terpaksa menjawab soalan2 dr pihak sekolah itu bersama enchek azri*

seronok juga jaga pameran cos sblm ni dorang tak pernah pun buka booth kt mana2 open day ke apa, hanya time kursus2 khas shj..mmg kena buat lagi ni..ramai yg tak tau kewujudan jabatan kita ini..students ILP pun nk pg kursus jugak.

thanx to sume yg membantu, faizal n geng2 HQ, aida, sharul, fahmi, basir. next time kalau ada invitation kita pergi lagi ;)

Selamat Hari Chekgu

to all my chekgu2 tersayang....

start dr tadika kemas padang midin, cikgu rohani *smp skrang cikgu tu masih ngaja di tadika tu*

cikgu sk padang midin, mrsm-ytbesut...oh, tidak lupa cikgu ngaja agama dan ngaji zaman kecik2 dulu....

tanpa cikgu2 semua diri ini takkan menjadi manusia yang berguna..moga semua sukses hendaknya...

...dan semua guru-guru di malaysia...*kawan2ku juga ramai jadi pendidik*

May 13, 2009

Susahnya Nak Mintak Tolong

Saya lebih suka menyiapkan tugasan yang dibagi atau melaksanakan kerja dengan sendiri tanpa bantuan sesiapa tetapi keadaan kerja memaksa diri berhadapan dengan orang lain dan berkongsian menyiapkan kerja di dalam satu team. Akan tetapi apabila sesuatu itu yang agak penting kena dilakukan yang mana ia memerlukan bantuan kawan2 yang lain, amat berat diri ini mahu meminta bantuan. Bukan apa, bimbang masing2 sibuk dengan urusan sendiri *saya atau ketua sebenarnya boleh menjadikannya sebagai arahan kepada mereka untuk sama-sama membantu* Dan apabila mulut meminta mereka menolong diri ini, memang betul andaian hati. Masing2 memberikan jawapan dan alasan tersendiri, Betul,mungkin masing2 punya urusan sendiri lantaran lebihan kerja memakan masa ke hari cuti tetapi saya pun mahu cuti juga dan terpaksa mengorbankan waktu rehat untuk melaksanakan kerja ini. Ketua menyarankan saya mengajak rakan2 luar, itu tidak mengapa tetapi adakah ianya lebih baik kalau sesama rakan sekerja yg sama2 membantu kerana ini adalah urusan kerja. Entahlah, mungkin benar kata orang yang telah lama berkhidmat dan banyak menghadapi pengalaman sebegini, ternyata agak sukar untuk meminta pertolongan sesama rakan.

only my twenty cent..

May 10, 2009

HAPPY MOTHERS DAY




happy mother's day to mama...


and all mothers in the world..

wishing you happiness and blessed for many days to come...

** pagi2 lagi my mom sms "balikla tgk kain baru beli ni..." amboi2,dia ingat dekat ke nak balik neh? iku hati mmg nak balik pom :p tau la baru balik p holiday+sopeng2...tak sabar nak balik tgk kain baju utk raya thn ni...sian lak mak n bapak ku di rumah tanpa anak2 ;p tak pe2 leeh berlagak jadi org muda, hehe...nasib syakir ngah cuti sem,ty tak balik lg...

cebisan tentang ibu yang diambil dari kiriman email:

*************************************************************************************
Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)


Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya...... mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....
mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

Aku ada pasangan hidup sendiri......

Bila seronok, aku cari....pasanganku

Bila sedih, aku cari....
mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....
emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak

Bila sambut valentine.... Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada.....
.....

MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.


1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

...i love u mom...

May 7, 2009

Rasa nak makan org je

di saat hidungku terbau sambal tumis ikan bilis jiran aku memasak *xtau jiran mana satu, syik bau masakan sedap je ari ni* , aku je yg tak makan2 dok tunggu org itu.

janji dari ari tu nk p tgk wayang sama2, ku pun mengambil cuti *baik kan saya nih..*

tetiba de keje lak kt n9...
ok fine, janji nak blk awal lepas settle sume keje tp xsmp2 gak...
janji akan sampai 6pm tp senyap je till me yg kena texting dia...
de keje lain pulak...kul 8lak...
sudahla, guer udah pening...
xmau dah jumpa..*majuk buat*
let me cool dulu...hot sgt nih!
perut pun lapar...tunggu dr tghari lagi...

**
smlm pun mcm tu...

dah tau kena jupe bos, pandai2 la bg masa, blk keje awal skit ke, bg alasan pd kawan ke.. *lu pikirla sndiri-kata nabil*

hati sume org mau jaga jgn smp kawan dah hilang kepercayaan pada kita.


kesimpulannya;

Jangan berjanji kalau rasa tidak boleh menepati..tau la keje mcm ni tp sendiri mau ingatla.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...