Mar 17, 2009

Kundasang, Sabah

Program di sabah pada 13-18hb...stay at kundasang..sejuk? haruslah kan, blkg tu aje gunung kinabalu..smp je KKIA, lunch dulu then terus p Kundasang. Jauh sgt, about 2hrs..huhu, tido, bgn tgk2 tak sampai lagi..dar jauh dah nampak kem itu di atas bukit. wah, akhirnya smp jugek kt sini ya.

teringat balik time kt ukm, final year-Delegasi Muhibbah ke Sabah..at least puncak kinabalu sudah ku tawan, hehe...teringat memory time berkaraoke lagu "Sayang Kinabalu", masa prgm bersama anak2 yatim, budak2 tu nangis time nak berpisah, semua sayu jek kan ;p

5 ari bersama para pengetua, then hari ke5 slps aje para pengetua bertolak pulang, kami merehatkan badan yg letih dan ada jugek yg bersesi karaoke..ptg sempat pg ranau, nature fish spa, live from the river haha...sangat besar itu ikan..bayaran masuk rm5 utk kaki shj n mandi seluruh badan rm10, tp tidak berbaloi cos baru je 2 minit kaki cecah air, hujan pun turun dgn lebatnya. tak de rezeki ler...otw back singgah makan sat, n sempat pekena kepak ayam madu+sup lagi, mlm smbg karaoke session *memang org sabah suka menyanyi kan*.

keesokan paginya para urusetia dikejutkan dengan pengumuman "para penumpang pesawat MH109, sila berkumpul pada jam 9pg, sarapan sudah disediakan" hahaha, ingatkan pak nizar yg buat pengumuman itu rupanya cikgu sani...lps bekfes n gambar sesi bagai, kami turun ke KK, smpat nyinggah 2 3 tempat...pasar filipina tidak ketinggalan *walaupun hanya 2 jam, berjaya merembat serba sedikit souvenir sabah* walaupun tak sempat nk ke labuan, suatu hari akan tetap ku jejak jua hehe...

flight delayed, around 10 ++ smp juga ke KLIA...

enjoy walaupun penat bekerja....




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...