Jun 5, 2009

~~~Langkawi, here i come~~~~

setelah sekian lama ku tidak menjejaki pulau langkawi, akhirnya 31-5 jun, jejak jua kaki ku ke pulau mahsuri itu....plan asal my family nk pg skali, tp kena gerak asing2, dorang dr trg n me dr kl, last2 tak jadi. musim cuti skolah, of course ramai orang bercuti kt sana.

my flight jam 11am, smp je sana fahmi fetched me then p check in kat panorama n singgah kem jap. ptg smpt terjun kt swimming pool dulu b4 peserta masuk esoknya, ekekeke....

mlm dinner kat restoran nelayan wif chit n abg rafik sekeluarga *cit rekemen,thanx dude* seafood sgt sedap n harga berpatutan.

1-4hb ~~ kursus mode~~

relax skit cos xbyk outdoor yg dibuat tetapi kali ni dgn peserta yg ramai chinese dr malay n pelbagaian umur, hampir melemahkan semangatku, tp masih boleh bertahan. kursus ni jugak aku telah bertukar di mana hormon2 adrenalin ku naik mendadak, xfriendly, serious dll n telah merendamkan budak2 tu dlm pool..sowwy, tp u all yg menyebabkan me naik hangen + cadangan from ur teachers..*sblm2 ni para cikgu tak de masuk campur pun =( * komen dari fc: wat we think is wat u see,kf...hahahha =)

aktiviti di kawasan kem n hanya night walking+solo drop aje di luar kawasan..komen pulak mcm2, psl fasiliti kem n para urusetia..xpe, aku telah mendapat satu pengalaman yang lain dr sebelum2 ni. thanx bos, suruh on jugak kursus ini, me terima seadanya n alhamdulillah semua selesai dgn baik.

selesai aje kursus, time utk berehat dan menghabiskan masa menikmati suasana pulau, hehe...saje amik cuti rehat sehari, alang2 da ari jumaat kan...round2 kt langkawi. for sure: saya byk sopeng chocolate. mcm2 ada, daim, toblerone, swiss cookies, vochelle, belgian, after8, kinder bueno, cadbury, harshey dll..byk pesanan dr my mom,sisters n frens...lagi? ronda2 kat pekan kuah, jetty point, dataran lang, cable car, muay soup+pak tong ku, laksa power *sangat power* air cendol (cendol+cincau+barli+jagung+kacang merah+pulut) wah, xde cendol mcm ni kt kl yer..! byk juga makanan yg best kt sana yer. flight blk kl 1915, tp smp kt airport dlm jam 5pm cos driver anta awal, sama dgn cit yg ke penang ptg tu. smp kl, bf fetched me, dinner dulu b4 blk umah n sleep =)

kesimpulannya, agak puas hati, thanx a lots to cit. bwk me p cable car, n tumpangkan tido kt kem..*mlm itu agak scary dgn cicak besar hijau+pink itu*...huhuhu....next time boleh pg lagi bersama2 family and frens...

picts di sana...(sikit aje di upload...)

dataran lang

area cable car - deer n rabbit feeding

hohoho...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...