Jun 23, 2009

Besut in memories....

akhirnya ke besut sbg kf, walau bukan kt kem besut, tp kat kem seri keluang aka KSK.... dedicated to ksk clans,especially to da wardens =)...time lalu dpn skolah, ternampak satu ayat yg agak menarik kat gate, otw blk lalu shortcut so xleh nk tangkap pict..

kursus pemudahcara mmp ukm bermula 20-23 jun, 3 kem serentak diketuai oleh jai, kamal n me..penggerak awal akan smp 18hb, so me sebagai wakil kena pg sana 17hb la cos jai n kamal ada urusan lain. wah, lamanya kt terengganu. driving alone going back to terengganu, sempat singgah minum ptg ngan bob kt kuantan, then terus lalu jln pantai blk KT. riso den nk lalu jln jerangau mlm2...mcm cepat je smp, aku bwk keta laju ke? huhu...

time minum ngan bob, mama da sms siap gtau jgn mkn byk2 cos byk makanan yg dok nunggu kat umah, hahah...seronok!

smp umah, dinner n tido...keesokan hari, p ofis dulu, settle down mana2 yang tinggal then gerak p besut da lewat, dlm 4pm..ngah driving tetiba abah call tya nk p mana tu...hahhaa...sempat bertembung ngan abah kt jln je, dia br blk dr besut..

budak2 tu smp hampir maghrib. pas settle ngan dorang, call dahri, nasib dia ada kt umah..ajak p makan lu. ku bermalam keseorangan di rumah tamu, alhamdulillah sume ok..rupa2nya seman ada dok kt umah urusetia, cheh! masing2 mati kutu ingat keseorangan kt kem..huhuhu...

then keesokan ari, pas jumpa ngan urusetia, p amik nini kt airport kb. nasib nini ada, leh bantu n share dgn dia. thanx nini, jasamu dikenang =) akhirnya ko smp jugak kt trg n kelantan kan..n makan makanan yg ko tak pernah makan..aku ngidam maggi sup n air jagung parut itu lagi...=)

bos pun siap turun lg, tp kan..sesi pd ptg itu, amat mengantuk bg sume, hahah...

time kursus, agak penat ke sana sini..ye la 3 kem, aku lak cam kena buli, hehe...ngan beberapa masalah tp masih berjaya diatasi. sesi paling seronok, abiskan di pantai dan riadah...n lagi, kembara+naik bukit keluang+river crossing..budak2 ni lama xikut outdoor xtvties kot, cam lomah jo den nengok ha..terus penutup kt tepi pantai, skali ngan dato.

blk kem, packing n chow to kt, ngantuk siot..sempat lagi singgah jumpa pok pir minum air nyior spesel, hehe....mlm belanja sempena father's day..ty n k je ada kt umah...

sok cuti, leh rehat dan siapkan report huhu..lusa nk p redang lak, mtk tlg k la anta..takkan nk tinggal keta kat sana kan...

nak bagi sama tinggi ngan nini

sedap!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...