Mar 29, 2009

Earth Hour 2009

tak sempat nak plan apa2, hanya text-ing aneng ajak yang lain2 kuar.. tak ramai yg available.. me+aneng+kamil+nahar+mig, lunch dgn k.wan kt madam kwan then lepak2 ngan dorang kt midv n garden aje..8.30-9.30pm, tak banyak pun kedai yg switched off the light..yg nampak bergelap hanya starbuck, coffee bean, teppanyaki n ada la 2 3 lagi..kedai2 lain ada la tutup 1 2 lampu...kt luar 4 sure gelap..agak bz la kt luar tu..kitorang tgk movie 12 rounds after dat n had our supper at murni ss2...

**to bf, bila saya boleh bawak kamu lepak bersama mereka minum air iluvU?..rindu kamu


Mar 26, 2009

Budak Nakal

kecik2 dah pandai bergaya, dah pandai nyanyi..anak sapa la nih...lama la tak jumpa dina, dah besar pun kan..ni sbenarnya sepupu aku, maya irdina..skrang sudah 4 tahun, dulu masa kecik bukan main lagi nakal, kalau tak dapat apa yg dia nak, abis satu umah dgn jeritannya yg ala2 tarzan tu. dia lah penghibur sekeluarga nak2 kalau time berkumpul ramai2, bersama2 ngan haikal (anak spupu aku aka k.lie)

Mar 25, 2009

Congratulations....

to my friends...

who delivered their baby girl..

1. jaja ~ dhiya afifa was born on march 1

2. angah ~ no name yet! was born on march 18

3. yati ~ her second baby was born on march 24

wah wah wah...marchy babies ya korang sume...me bila nk dapat baby nih?
*soklan cepu mas lagik ;p!

I LICKED CHUCK NORRIS IN A HOLE BECAUSE I'M OWESOME

Keep this going. Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends. Have fun. :D

Pick the month you were born:

  • January-------I kicked
  • February------I loved
  • March--------I karate chopped
  • April----------I licked
  • May----------I jumped on
  • June----------I smelled
  • July-----------I did the Macarena With
  • August--------I had lunch with
  • September----I danced with
  • October-------I sang to
  • November-----I yelled at
  • December-----I ran over

Pick the day (number) you were born on:

  • 1-------a birdbath
  • 2-------a monster
  • 3-------a phone
  • 4-------a fork
  • 5-------a snowman
  • 6-------a gangster
  • 7-------my mobile phone
  • 8-------my dog
  • 9-------my best friends' boyfriend
  • 10-------my neighbour
  • 11-------my science teacher
  • 12-------a banana
  • 13-------a fireman
  • 14-------a stuffed animal
  • 15-------a goat
  • 16-------a pickle
  • 17-------your mom
  • 18-------a spoon
  • 19------ - a smurf
  • 20-------a baseball bat
  • 21-------a ninja
  • 22-------Chuck Norris
  • 23-------a noodle
  • 24-------a squirrel
  • 25-------a football player
  • 26-------my sister
  • 27-------my brother
  • 28-------an iPod
  • 29-------a surfer
  • 30-------a homeless guy
  • 31-------a llama

What is the last number of the year you were born:

  • 1--------- In my car
  • 2 --------- On your car
  • 3 ----------- In a hole
  • 4 ----------- Under your bed
  • 5 ----------- Riding a Motorcycle
  • 6 --------- sliding down a hill
  • 7 --------- in an elevator
  • 8---------- at the dinner table
  • 9 -------- In line at the bank
  • 0 -------- in your bathroom

Pick the color of shirt you are wearing:

  • White---------because I'm cool like that
  • Black---------because that's how I roll.
  • Pink-----------because I'm NOT crazy.
  • Red-----------because the voices told me to.
  • Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
  • Green---------because I think I need some serious help.
  • Purple---------because I'm AWESOME!
  • Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
  • Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
  • Orange--------because my family thinks I'm stupid anyway.
  • Brown---------because I can.
  • Other----------because I'm a Ninja!
  • None----------because I can't control myself!

Now type out the sentence you made, write 'em in my comment box and also as the TITLE line and tag your friends in the note!

I LICKED CHUCK NORRIS IN A HOLE BECAUSE I'M OWESOME

Mar 24, 2009

Guer Capek!

kl-sabah-putrajaya-terengganu-kl...

huhu..baru ko rasa, ha amek!...

beginilah rasanya...xsempat nk rehat..


blk kl, meeting lak..br plan nk sambung cuti, relax kt kg sat alang2 da kt ganu kan...

naseb p trg ngan bf, xde la bosan sgt...time blk ke kl dlm keta tak cakap byk..ye la, stle je keje terus blk, xsempat nk rehat dulu..
walaupun skejap je kt kg, aku tetap menjamah makanan yang lama aku ngidam time kt kl..
1. pulut+ikan bakar *org ganu sebut nasi pulut je*
2. satar n otak-otak ganu
3. sotong n ikan kembung celup tepung
4. kepok lekor goreng
5. pengat pisang *my mom buat*
6. laksa penang made in ganu :(

pantai bukit keluang

cebisan kain bertukar menjadi Jalur Gemilang

Mar 17, 2009

Kundasang, Sabah

Program di sabah pada 13-18hb...stay at kundasang..sejuk? haruslah kan, blkg tu aje gunung kinabalu..smp je KKIA, lunch dulu then terus p Kundasang. Jauh sgt, about 2hrs..huhu, tido, bgn tgk2 tak sampai lagi..dar jauh dah nampak kem itu di atas bukit. wah, akhirnya smp jugek kt sini ya.

teringat balik time kt ukm, final year-Delegasi Muhibbah ke Sabah..at least puncak kinabalu sudah ku tawan, hehe...teringat memory time berkaraoke lagu "Sayang Kinabalu", masa prgm bersama anak2 yatim, budak2 tu nangis time nak berpisah, semua sayu jek kan ;p

5 ari bersama para pengetua, then hari ke5 slps aje para pengetua bertolak pulang, kami merehatkan badan yg letih dan ada jugek yg bersesi karaoke..ptg sempat pg ranau, nature fish spa, live from the river haha...sangat besar itu ikan..bayaran masuk rm5 utk kaki shj n mandi seluruh badan rm10, tp tidak berbaloi cos baru je 2 minit kaki cecah air, hujan pun turun dgn lebatnya. tak de rezeki ler...otw back singgah makan sat, n sempat pekena kepak ayam madu+sup lagi, mlm smbg karaoke session *memang org sabah suka menyanyi kan*.

keesokan paginya para urusetia dikejutkan dengan pengumuman "para penumpang pesawat MH109, sila berkumpul pada jam 9pg, sarapan sudah disediakan" hahaha, ingatkan pak nizar yg buat pengumuman itu rupanya cikgu sani...lps bekfes n gambar sesi bagai, kami turun ke KK, smpat nyinggah 2 3 tempat...pasar filipina tidak ketinggalan *walaupun hanya 2 jam, berjaya merembat serba sedikit souvenir sabah* walaupun tak sempat nk ke labuan, suatu hari akan tetap ku jejak jua hehe...

flight delayed, around 10 ++ smp juga ke KLIA...

enjoy walaupun penat bekerja....




Mar 14, 2009

...CONFUSED...

knp tiba2 ternampak lagi si dia dlm his fb? knp ada mlntf jugak? dats mean not for me only..buat guer confuse lagi dgn kamu ini...siap ada bday wish n mcm2 lagi at his wall...me pun xjadi la nk wish his bday via fb, juz left a msg at inbox..nasib baik kad sudah dipos, kalau x mau aku buang dlm tong sampah aje...

tup2 pg ni he called me..looked s usual, dia x buka fb lagi @ xtau psl tu...xpela, tunggu je he response about dat..

xpe, buat masa ni better aku bekerja dgn aman di bawah bayu2 nyaman di sini..n rindu2 sama bf, hahaha...

.. from kundasang,sabah..

Mar 10, 2009

KURANG SIHAT

rasa kurang sihat menjadi2 time elok2 dok dinner kt yankies hut n dorang dok sembang2..tak sabar nak balik, makan ubat, tido zzzz......

Mar 9, 2009

KL - MELAKA

fri - sat:

o0o0 sy call awk xjawab ye..dr ptg time me main badminton til blk..kan da kena..*neh yg mak hangin ni*


39mc-12

sy jawab msg tu bukan sbb chocolate dr langkawi tp cos sy nk tau cit smp jam berapa..

nasib panas sy xberpanjangan, tambahan u kurang sihat so leh dimaafkan ;p

sun: bersama2 p wedding jai..jupe geng2 up yg lain..sorry xdpt jupe sume..o0o0 korang melepak tanpa aku ye, xpe..next time jupe k.

dari cheras terus ke melaka,da village..mlm dinner kat umbai..lepak ngan dila n yong.

mon: pas him stle hal then check out terus blk kl, xsempat nk jln2 bandaraya bersejarah, huhu..kena anta cit to lcct..*o0o ada gf baru ya..comey org nya,tp cam lg matured ye, nnti leh kenal2 lg ya..;p

Mar 2, 2009

Move Out to New House

Secara rasminya, saya telah keluar dar irumah itu dan telah memasuki rumah baru ini hari ini. amik cuti utk pindah n kegfdfmas brg tp sbenarnya xkemas pun lagi, cos my housemate byk lg nk angkut barang..huhuhu..mmg bykla barang ko,shee..

Smlm blk dr hulu langat, angkat barang masuk kereta, tunggu shee turun dr genting..dlm kul12 gak la gerak ke sini. angkat barang then p umah lama shee,tido sana...caddies dia ada tlg kemas umah..bf sy pulak dok jauh nk mtk tlg, hehehe...xpe2 kasutku masih dlm simpananmu syg, its my turn to buli u back, hahaha..

Esok saya akan bekerja seperti biasa, doing my report etc..ofis siap called remind 4 meeting 2moro morning, huhu..jap g nk p amik him kt klsentral, flight lgk-kul delayed..sempat saya lena sekejap td..

Oh sebelum terlupa, suka saya ingin menceritakan kenapa saya berpindah ke rumah ini..bukan sengaja nak pindah, dan bukan suka pindah randah..tp keadaan mendesak saya setelah semakin hari semakin byk barang2 saya yang hilang..bermula dari sluar slack, barang2 mekap(eye liner,eye shadow,compact powder,cream+toner), dan kasut yang selama ini saya tidak pernah kehilangan barang2 peribadi di dalam rumah sendiri. Nah, sudah terkena pada diri sendiri. Selama hidup menyewa di bandaraya Kuala Lumpur, ini lah kali pertama dapat housemate yang tak kenal dan tak pernah bercakap *baru 2x pindah pun* owner rumah juga tidak mengambil kesah tentang masalah dalam rumah itu, so better saya angkat kaki..sudah mencuri tetapi tidak mengaku *mmgla orang salah tak ngaku kan*
hati saya sangat panas..;(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...