Apr 27, 2009

Lepaking **XYTBEST discussion**

bgn tghari, lunch kt pappa rich bersama teman, then terus shot ke al-rawsha. yg ada nahar, aya,jibe, cz & family, khoed n azizi. azami telah pulang dulu. sessi mengumpul details2 xytbest batch 3. sempat lagi main tudung botol, setelah order air botol di situ, datang ler idea aku nk main tudung botol..teringat kenangan zaman skool main tudung botol ;p

then p cafe yg azizi dok ajak sangat..kwn2 mcm tertipu la, tp nk wat camane kan..nasib baik makan free n makanan ok, not bad. cuma org ramai sgt n bising dgn ulasan2 dan promo itu ini, dah la tmpt agak sempit. jibe telah mendapat nama baru - AZROY *abisla pas ni ada cerita baru*

yang hadir

ini tudung lekat bape?

bersempitan utk makan makanan berjenis chop

Apr 26, 2009

Sale....!!

gilo la ekau ni, pas beli, beli lagi...

ari tu da beli perfume baru kt sogo..beli lagi kt metrojaya..(gara2 warehouse sale~~p)

da beli kasut 2 pasang, amik lagi satu crocs...(50% off)

beli periuk lg (multipurpose~~omak den da marah, ya ampun!)..utk kegunaan masa depan, den tak payah boli dapur gas la nanti hehe ;p

apa nak jadi ni...kalau aku dah kawin, mesti husband marah syik perabih duit je...(now: ala, duit aku, ada aku kesah?)

dgn cara inilah aku menghabiskan masa apabila tensen..aku pun xtahu apa masalah ngan diriku lately ni...nasib taurus tidak elok kot :(..


Kotak Merah

time aku dok pilih2 perfume kt metrojaya warehouse sale, tiba2 henpon aku berbunyi...tgk nama, k.zawiah call...apa hal lak ni,kacau aku ngah sopeng.

k.za : d, ko kt mana. mlm nti free x?
d : den ngah sopeng perfume ni, apo eh?
k.za : jom karok mlm ni kt pavilion, ada org blanja.
d : tgk a dulu. if sempat blk b4 mlm den poie.

k.za : ok ye, akak nk masukkan nama ko. jam 7 akak gerak, c u there.


setelah siap membayar sume *cash aku telah abis* perut pun mintak nak isi gak..p atm dulu n makan b4 anta aneng blk. aku smp umah dlm 6.30, huh cam malas la plak kua lagi..

k.za dok msg2 mtk aku stg jugak. da lama jugak tak karok, dok umah pun sorang2 mlm ni. dlm kul 8 lbey cam tu aku kua ler, sian lak da janji kan..dlm dok kalut2 terlajak simpang lak, berpusing la dulu aku area BB tu dulu.

kat sana jugak, dorang ada buat ala2 surprise bday cake utk april bday boy - zul. bday boy yg belanja mlm ni..oleh kerana me pun april girl, so dpt jugak msk dlm senarai, haha...

lepak agak lama,smp jam 2 lbey..*si bf dok sms tya bila nk blk, he was very worried about me,sorry darling..* time nak balik, letih don ingat mana tmpt parking, nasib baik ingatan masih kuat hehe..dorang ajk lepak minum tp me terus blk umah, da capek!...

thanx blanje..

thanx shima for da luvly picts

Apr 24, 2009

PERGI

video

layan lagu ini, i likes ...

lagi satu lagu yg dinyanyikan atilia-angel..

bila dgr lagu tu n flashback scenes dlm cerita itu sangat sedey..manyak touching lo..psl relationship, hubungan mak n anak, family dll...

sangat best nonton taleNtime itu..thumbs up to yasmin ahmad


Apr 22, 2009

HAPPY BIRTHDAY


HAPPY 26 th BIRTHDAY TO ME
...


hope all my dreams come true...

list down impianku slps abis blaja pada tahun 2005:
1. laptop
2. kereta
3. simpanan (running~~)
4. rumah (still mencari,kl@trg)

5. suami@own family (sape nak jawab?)

6. masters (which one is ok)

bleh kawen ini tahun? haha....byk yg wish psl itu...amin, moga2 doa kalian n daku dimakbulkan olehNya...*penat mak nak menjawab ler..*
my mom memahami, tp sms from adik2+kazen juga tidak tahan..
kalau ada jodoh thn ni, thn ni la..*mak hanya nunggu org masuk minang ajer!*

thanx to all my family n frens...knp dd xwish me lg,even sms? last year pun hanya sms je.. *bz kot (sudah terbiasa,tp knp masih berharap?)

BONUS:hanya boleh menggunakan hotlink (call free hotlink-hotlink), tetapi daku telah mengamuk dgn celcom kerana tidak mendapat bonus bday (free to 8pax list)..apa masalah, no aku ke, hp aku ke @ network korang saje sabotaj aku? knp xleh reply BDAY YA to 28882 hah??? thn lps elok je ku bercalling2 dgn eric time kt US,time tu dok discus psl sumi n br nk rapat2 kan..haha,sangat kelakar.


special thanx to mr eriC *he want dat name,huhu*...
4 dinner at telawi street bistro, spending time with me, pavilion,the loft,starbuck...tak de tgk2 wayang, sudah abis cerita ditgk, hanya tinggal cerita seram aje..(me sakit perut *pms* + g ofis dulu)..n a special gift *ms mia* hehe...

ini tahun tidak boleh beronggeng on my bday..cuti2 pun jenguk jap ofis,yela da sume org xde, me kena kaver line,haha....then keje berlambak menanti guer, lusa kt kl n next week ada lg b4 going to lipis...

HAPPY 26th BIRTHDAY to me..again!



thanx a lots


Apr 20, 2009

Till When

dear bf,

i tau dr awl kita kenal, kita sudah berjanji dan terima masalah kita seadanya tp i punya hati dan perasaan yang terpaksa ditanggung seorang diri. apabila sering bersama berkongsi suka dan duka,rasa sayang makin bertambah-walaupun hanya sebagai kawan rapat. segala tohmahan orang kita hadapi bersama kerana hanya kita yang tahu apa yang terbaik buat kita.

tp, smp bila harus begini?

i tahu u tak akan tinggalkan dia untuk i tp u seolah-olah bagi harapan pada i apabila mengatakan tidak tahu nasib di masa hadapan. tp bila tarikh sudah ditetapkan, i dah tak boleh nak kata apa melainkan mendoakan yg terbaik utk u all n diri i sendiri. hanya u n dd di hati i, tp jodoh i dgn siapa i tidak tahu,mungkin lambat lagi kot, klu dia pun masih mengejar cita-citanya demi masa depan dia, i rela mengalah dan telah mengalah sejak dari dulu lagi sebenarnya.

u pun tahu i sangat cemburu pada dia sejak dari awal lagi dan u pula cemburu pada kwn2 i yang telah i maklumkan pada u dari awal lg,tp pelik kenapa u tak jeles pd dd? krn u tahu u tak akan amik i dr dd kan? :(

thanx kerana memberi ruang pd diri ini mengenali dgn lebih dekat diri u, mengajar i erti hidup dan memberikan banyak nasihat, i akan ingat janji kita selamanya, n also thanx 4 da sweetest memories that we had together.

ya Allah, kau kuatkanlah hati hambamu ini untuk menerima dugaan sebegini dan kurniakanlah kebahagiaan buat dirinya.

truly,


video

Apr 16, 2009

Life

In life,

There is laughter ; There is love

There is sadness ; There is tears


In love,

There is no boundary ; There is no limitation

There is no discrimination ; There is no differences

Apr 13, 2009

Outing With Friends

Setelah sekian lama tidak nonton kt cinema (tunggu dia pulang ler nih), akhirnya sempat juga melayan latest movie [Fast and Furious 4-Princess Langkasuka-Talentime], yg lain2 dvd byk di rumah, hanya tunggu utk menonton aja...

keseluruhannya F&F best jugak walau nampak kesan CGI nya, PL-wah,tak sangka thailand buat movie ni,byk kaitan dengan malaysia/tanah melayu. Talentime lak, biasala cerita yasmin ahmad, kesah2 moden yg pastinya ada kesan pd penonton, *ada jugak scene sedey, huh!*

sabtu ada guardian make over-bersama2 aneng n ptg melepak bersama xytb (jibe,nahar,kamil) makan,minum dan lepak sampai lebam. xtengok wayang pun..ramai la pulak jumpa artis, yg paling best anuar zain..;p mula2 xperasan dia ada mkn sama tmpt ngan kitorang..nk pg dekat xde la maknanya, hanya curik ambik gmbr dari jauh, huhu...

sunday~~di rumah shj, lunch kt luar, hajat di hati mau pg pc fair tp apakan daya..sampai2 je klcc parking full! huh...mls nk cari parking lain, hujan lak tu..patah blk aje, sangkut dlm jammed around 1hour,damn!

mlm, layan ABPBH di rumah....congrats pada artis yang menang..saya suka, mawi xdpt bintang popular..tp knp nabil siap peluk isma lg? kes kes kes...

*ni gmbr ngan hp-basic make over only(using maybelline)*

*lunch time (blkg itu aja anuar zain)*

*winter warmers~di waktu hujan dan guruh berdentuman*

Apr 5, 2009

Together with Family on Weekend

friday,im on leave..my parents came here to attend eija's wedding on saturday (hj harun's 2nd daughter) my mom sempat sopeng mopeng kt sogo,sementara aku hanya melihat sahaja, mak xde bajet ler,huhu~~

makan ikan bakar dulu, then terus ke umah suja..lama sungguh aku tidak ke sana rupanya..si dina semakin besar, dah pandai pun. kdulu kalau xkena skit dok mengamuk satu rumah..haha...mlm tu, suja open table kat chiengmai restoran..kata best, da foods quite nice *ikan siakap goreng sedap, tomyam x best sgt. hidangan smp satu2..xleh nk menikmati sgt pun..tp tmpt tu sgt menarik, harga mahal skit la. hope leh pg lg..makan masakan lain lak..

saturday nite mom n abah p umah ya lak..me n ty dok umah suja je. malas la..ya nk belanja sate rusa..xpela, belanja kt dorang je..ahad pg dorang nk blk, aku malas nk bgn awal2..dok umah ya bukan nk wat pape pun,sogan den haha..aku hanya mengidam nk makan ikan singang+sambal belacan kt umah suja,nyum2...;p

faris pun sudah besar (lupa da nama penuh)

cousins at chiengmai rest

abg haikal yg nakal lagi ni (aku kan abg!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...