May 30, 2009

Kem Ulu Kenas

24 - 28 may, berkampung di ulu kenas, kuala kangsar, bersama2 pelajar ptpl sentral...gerak ptg ahad, with aida n linda...konvoi bersama faizal n nuar...fendi tunggu di sana sudah..

time pendaftaran aje, tgk muka sorang2...ish2...dah la kena tjalan jauh nak ke kem b, hehe..exercise ye dik...dorang sgt funny, peserta tak ramai..n quite close each other...kolej yg paling havoc (dorang yg gtau)

aktiviti mcm biasa, tmbhn: war games, huh..sudah lama xmain perang, asyik main mafia war je....sgt penat, hampir pitam dok kejar dorang nye bendera..."abis basah bajuku"...ada air sirap, air pisang, hahah....color merah+hijau+kuning....owh kena lagi gigitan sang pacat (3ekor, saham turun ler ;p)

aktiviti berakit (me sudah lama x berakit) penat ler jugak, tp kurang sunburned cos kali ni me ada topi besar (ah soh jual sayur)...beli kat pekan cos my hat tertinggal kt kl...plan asal khemah kt kem c, sleeping bag xbawak, cos xjumpa cari kat umah-my osmet letak kt tempat lain...nasib baik tukar plan, tido dlm bilik aircond, hehe...thanx to abg kf hahaha....then kembara blk kem n mandi-manda di air terjun...aaa.....;p

nightwalk+owling...smpt tido skejap sblm xtvt bermula..mlm tu jugak game MU vs Barcelona..budak2 sebok dok tanya sape menang..ha,korang baca paper sendirik! (frust MU kalah, ;p) lps xtvt mlm, sorang peserta pitam n anta ke hospital, masuk air sebotol then leh pulang...inilah kerja urusetia, sempat lelap skjp je sblm xtvt pg last n penutup....

owh lupa, makan di sana sgt sedap...xpernah aku p kem mkn begitu sedap..ada udang,sotong, ayam for sure...bbq jugak ada...

next time aku nk guna caterer abg din jugakla...sedap n murah...

May 21, 2009

~B-L-U-R~

Salaam.would u dont mind 2 leave me alone+stay away from me please!

that was the sms that he sent to me last nite,got it b4 im going to bed (12am)
i reply him back and ask whats wrong with him but sadly no reply from him.
what are the stupid thing he tried to play with me?
i won't ask him anything till he tell me whats all about.
i mad at you!

p/s - update: next day, he replied to me : NOTHING

itu aje jawapan dia? huh

May 19, 2009

Wedding Invitation

musim cuti sekolah hampir tiba. seperti biasa, ramai yg akan melangsungkan perkahwinan. aku pulak pada cuti skolah ni la byk skolah nak wat program. may b 2 program, 1 kat langkawi n satu lg kat perak pada cuti skolah ni.

wah, baru sedar banyaknya jemputan kawen dr rakan2ku...so those are the list:

30 mei 2009
1. jun & firdaus aka merah - felda villa
2. tracy - bukit jalil golf & country resort
3. nurul@yat - kedah
* both at kl might attend, insyaallah....

31 mei 2009
1. eija & shamsul - kuantan
2. wanie & fakoq - kuantan
3. dilla & malik - ipoh
* all can't attend kerana aku sudah berangkat ke langkawi

4 jun 2009
1. kak iem & faiz - kuala terengganu
2. farehah - marang
*masih di langkawi, tak dapat dtg ya

6 jun 2009
1. fakoq & wanie - kuala kubu baru
2. berg@hafiz & hasmah - sg petani
*insyaallah pg umah fakoq, umah wanie xsempat.lgpun dah janji utk pg either one. umah berg sgt jauh, sorry

setakat ari ni, tu la list down yang bleh aku buat..tak tau kalau ada lg smp sok lusa ke...

dgr2nya mr Q juga akan melangsungkan perkahwinannya pada 30 jun *kalau tak silap* tu pun kawan rapat dia la yg cakap, dia xde pun nak invite kwn2 dia ni..takpela asal dia bahagia, sudah abes cerita kami.

congratulations to all my friends..hope that all of you enjoyed ur big day n live happily ever after. doa2lah aku ni cepat2 ikut jejak langkah korang *nak amik berkat neh!*

May 17, 2009

makan-makan at hanee's house

special thanx to hanee...kerana sudi buat makan2 di rumahnya pada siang hari ni. yang hadir: bob,aneng,kamil, koleh,gondang,dug+hubby,alin,diana,kamril. yang lain2 tak leh join, cos ada keje lain (takpe,kwn memahami) bob pg2 sudah telefon, tp sorry beb aku xsedo tido heheh...o0o0 pg2 da p breakfast ye kt s.alam.

kamril smp paling lewat, padahal umah dekat je. then pas makan2, sembang2, tgk gmbar lama skit, perut pun dah kenyang..sangat byk makanan, mak n adik hanee pun ada skali, terima kasih makcik masakkan utk kami

then, bob terus blk kuantan *malam ada lawan badminton haha* dug+hail pun balik. kami geng2 bujang ini melepak kt alamanda. plan awal nk tgk wayang, sek2 laki pulok nk layan koke, huh...dakpela, ikut je..btw koke kt alamanda xbest sgt, sound system teruk, next time tak leh pg la... :(

dlm kul 7 terus blk umah...thanx kamil tumpangkan aku, hehe

May 16, 2009

Open Day ILP

2 hari di ILP kl untuk sama2 join ILP Open Day, ada buka booth pameran n satu ceramah pada hari sabtu *special thanx to sharul, me tak sempat nak smp on time kerana terpaksa menjawab soalan2 dr pihak sekolah itu bersama enchek azri*

seronok juga jaga pameran cos sblm ni dorang tak pernah pun buka booth kt mana2 open day ke apa, hanya time kursus2 khas shj..mmg kena buat lagi ni..ramai yg tak tau kewujudan jabatan kita ini..students ILP pun nk pg kursus jugak.

thanx to sume yg membantu, faizal n geng2 HQ, aida, sharul, fahmi, basir. next time kalau ada invitation kita pergi lagi ;)

Selamat Hari Chekgu

to all my chekgu2 tersayang....

start dr tadika kemas padang midin, cikgu rohani *smp skrang cikgu tu masih ngaja di tadika tu*

cikgu sk padang midin, mrsm-ytbesut...oh, tidak lupa cikgu ngaja agama dan ngaji zaman kecik2 dulu....

tanpa cikgu2 semua diri ini takkan menjadi manusia yang berguna..moga semua sukses hendaknya...

...dan semua guru-guru di malaysia...*kawan2ku juga ramai jadi pendidik*

May 13, 2009

Susahnya Nak Mintak Tolong

Saya lebih suka menyiapkan tugasan yang dibagi atau melaksanakan kerja dengan sendiri tanpa bantuan sesiapa tetapi keadaan kerja memaksa diri berhadapan dengan orang lain dan berkongsian menyiapkan kerja di dalam satu team. Akan tetapi apabila sesuatu itu yang agak penting kena dilakukan yang mana ia memerlukan bantuan kawan2 yang lain, amat berat diri ini mahu meminta bantuan. Bukan apa, bimbang masing2 sibuk dengan urusan sendiri *saya atau ketua sebenarnya boleh menjadikannya sebagai arahan kepada mereka untuk sama-sama membantu* Dan apabila mulut meminta mereka menolong diri ini, memang betul andaian hati. Masing2 memberikan jawapan dan alasan tersendiri, Betul,mungkin masing2 punya urusan sendiri lantaran lebihan kerja memakan masa ke hari cuti tetapi saya pun mahu cuti juga dan terpaksa mengorbankan waktu rehat untuk melaksanakan kerja ini. Ketua menyarankan saya mengajak rakan2 luar, itu tidak mengapa tetapi adakah ianya lebih baik kalau sesama rakan sekerja yg sama2 membantu kerana ini adalah urusan kerja. Entahlah, mungkin benar kata orang yang telah lama berkhidmat dan banyak menghadapi pengalaman sebegini, ternyata agak sukar untuk meminta pertolongan sesama rakan.

only my twenty cent..

May 10, 2009

HAPPY MOTHERS DAY




happy mother's day to mama...


and all mothers in the world..

wishing you happiness and blessed for many days to come...

** pagi2 lagi my mom sms "balikla tgk kain baru beli ni..." amboi2,dia ingat dekat ke nak balik neh? iku hati mmg nak balik pom :p tau la baru balik p holiday+sopeng2...tak sabar nak balik tgk kain baju utk raya thn ni...sian lak mak n bapak ku di rumah tanpa anak2 ;p tak pe2 leeh berlagak jadi org muda, hehe...nasib syakir ngah cuti sem,ty tak balik lg...

cebisan tentang ibu yang diambil dari kiriman email:

*************************************************************************************
Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)


Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku....
mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..
mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....
Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....
mak
Bila nak bermanja, aku dekati....
mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....
mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya...... mak
Bila nakal, yang memarahi aku....
mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....
mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....
mak
Bila takut, yang tenangkan aku....
mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....
mak
Aku selalu teringatkan ....
mak
Bila sedih, aku mesti talipon....
mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....
mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..
mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....
mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....
mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....
mak
Bila ada masalah, yang paling risau....
mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni..
mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....
mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....
mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....
mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku....
mak
Yang selalu nasihat aku....
mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....
mak

Aku ada pasangan hidup sendiri......

Bila seronok, aku cari....pasanganku

Bila sedih, aku cari....
mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku

Bila berduka, aku peluk erat....
emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak

Bila sambut valentine.... Aku bagi hadiah pada pasanganku

Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........


Tapi kalau mak sudah tiada.....
.....

MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....


Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup
mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup
membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup
membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.


1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

...i love u mom...

May 7, 2009

Rasa nak makan org je

di saat hidungku terbau sambal tumis ikan bilis jiran aku memasak *xtau jiran mana satu, syik bau masakan sedap je ari ni* , aku je yg tak makan2 dok tunggu org itu.

janji dari ari tu nk p tgk wayang sama2, ku pun mengambil cuti *baik kan saya nih..*

tetiba de keje lak kt n9...
ok fine, janji nak blk awal lepas settle sume keje tp xsmp2 gak...
janji akan sampai 6pm tp senyap je till me yg kena texting dia...
de keje lain pulak...kul 8lak...
sudahla, guer udah pening...
xmau dah jumpa..*majuk buat*
let me cool dulu...hot sgt nih!
perut pun lapar...tunggu dr tghari lagi...

**
smlm pun mcm tu...

dah tau kena jupe bos, pandai2 la bg masa, blk keje awal skit ke, bg alasan pd kawan ke.. *lu pikirla sndiri-kata nabil*

hati sume org mau jaga jgn smp kawan dah hilang kepercayaan pada kita.


kesimpulannya;

Jangan berjanji kalau rasa tidak boleh menepati..tau la keje mcm ni tp sendiri mau ingatla.

Miss U lah

sekejap ada, sekejap tiada,

lebih dari chipsmore la my dd ni.

hope can c u on aiza's wedding, at least for a while before u go back there..*moga2 kali ini u really make it*

i'll do as what im thinking after so long. U are not going to dubai, just stay there while im waiting u right here,can i? or u want me to be with u over there? :)



May 4, 2009

Lipis...

29april - 3 may

last pg lipis sblm puasa last year so dis year, kali ni first time. thanx god dapat tempat, kalau tak mau aku pulun nak cari tmpt kursus budak2 ni.

lima hari di lipis, kursus kali ini agak puas hati walau ada satu dua masalah tp berjaya di atasi oleh kami. hope yg lain nanti pun ok dan bertambah baik. dpt byk ilmu baru dr senior. they all happy n we were happy too. thanx to all...;p

time majlis penutup mmg da tak leh tahan, penat+ngantuk sgt..dorang pun sama. yela mlm tak tido, dok tunggu kt terenggun smp 4am. then after breakfast *makan megi aje ye* terus river lake crossing.

otw balik, byk kereta di atas jln. kesian kt driver, me sempat lena sat. mcm2 cara tak nak bagi ngantuk,nak borak mmg tak larat dah. makan, dgr lagu je la.

May 3, 2009

=Heartbroken=

Kenapa saya ni kuat jeles? mengamuk tak tentu pasal, tp saya cuba menjadi profesional ekoran kerja yang banyak di lipis. saya mmg tak bleh tau apabila kamu bersama dia, dan smp bila kamu nak sorokkan hal ini dari dia?

Saya takut jika suatu hari nanti saya menjadi seperti dia, dipermainkan oleh org tersayang. bila kamu akan berterus terang dgnnya? sampai bila harus menunggu? saya tidak mahu terlibat dlm hal ini, saya pernah cuba untuk hubungi dia tp kamu melarang. ok fine, for you n her sake.

Kali ini saya sudah kuat untuk menerima segalanya. dah jodoh kamu bersama dia, buat apa mengejar saya? bukan ke memenatkan aje itu? benarkah manusia tidak pernah puas dengan satu? kami berdua amat berbeza dan saya tahu dia ternyata lebih alim baik. saya hanya dari keluarga biasa. walaupun bg diri kamu saya punyai kelebihan tersendiri, mengajar kamu banyak perkara, tp kamu tidak akan tinggalkan dia demi saya kan? kamu mengenali dia lebih lama dari saya. kamu telah mendapat hidayah untuk bersama2 dengannya seumur hidup kamu, tp mengapa masih mencari saya?

Perempuan ini lemah. saya benar2 terharu, rupanya ada org menyayangi diri kita. saya cuba untuk menahan ego saya, ingin menguji adakah betul atau saja2 kamu menguji saya balik. sms n call saya tak jawab,itu kamu sudah tahu but till when i heard your voice sms, hati saya menjadi sejuk kembali..saya juga tidak boleh menipu diri ini menyayangi dirimu juga.

thanx for loving me, but i belong to my dd, may b *cos tak kawin lg* ~ u already knew it!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...