Jun 23, 2009

Besut in memories....

akhirnya ke besut sbg kf, walau bukan kt kem besut, tp kat kem seri keluang aka KSK.... dedicated to ksk clans,especially to da wardens =)...time lalu dpn skolah, ternampak satu ayat yg agak menarik kat gate, otw blk lalu shortcut so xleh nk tangkap pict..

kursus pemudahcara mmp ukm bermula 20-23 jun, 3 kem serentak diketuai oleh jai, kamal n me..penggerak awal akan smp 18hb, so me sebagai wakil kena pg sana 17hb la cos jai n kamal ada urusan lain. wah, lamanya kt terengganu. driving alone going back to terengganu, sempat singgah minum ptg ngan bob kt kuantan, then terus lalu jln pantai blk KT. riso den nk lalu jln jerangau mlm2...mcm cepat je smp, aku bwk keta laju ke? huhu...

time minum ngan bob, mama da sms siap gtau jgn mkn byk2 cos byk makanan yg dok nunggu kat umah, hahah...seronok!

smp umah, dinner n tido...keesokan hari, p ofis dulu, settle down mana2 yang tinggal then gerak p besut da lewat, dlm 4pm..ngah driving tetiba abah call tya nk p mana tu...hahhaa...sempat bertembung ngan abah kt jln je, dia br blk dr besut..

budak2 tu smp hampir maghrib. pas settle ngan dorang, call dahri, nasib dia ada kt umah..ajak p makan lu. ku bermalam keseorangan di rumah tamu, alhamdulillah sume ok..rupa2nya seman ada dok kt umah urusetia, cheh! masing2 mati kutu ingat keseorangan kt kem..huhuhu...

then keesokan ari, pas jumpa ngan urusetia, p amik nini kt airport kb. nasib nini ada, leh bantu n share dgn dia. thanx nini, jasamu dikenang =) akhirnya ko smp jugak kt trg n kelantan kan..n makan makanan yg ko tak pernah makan..aku ngidam maggi sup n air jagung parut itu lagi...=)

bos pun siap turun lg, tp kan..sesi pd ptg itu, amat mengantuk bg sume, hahah...

time kursus, agak penat ke sana sini..ye la 3 kem, aku lak cam kena buli, hehe...ngan beberapa masalah tp masih berjaya diatasi. sesi paling seronok, abiskan di pantai dan riadah...n lagi, kembara+naik bukit keluang+river crossing..budak2 ni lama xikut outdoor xtvties kot, cam lomah jo den nengok ha..terus penutup kt tepi pantai, skali ngan dato.

blk kem, packing n chow to kt, ngantuk siot..sempat lagi singgah jumpa pok pir minum air nyior spesel, hehe....mlm belanja sempena father's day..ty n k je ada kt umah...

sok cuti, leh rehat dan siapkan report huhu..lusa nk p redang lak, mtk tlg k la anta..takkan nk tinggal keta kat sana kan...

nak bagi sama tinggi ngan nini

sedap!

Jun 18, 2009

Im Sorry

dear bf yg kusayang,

sorry, im really sorry...

i cuba untuk mencari kebahagiaan untuk diri i sendiri..i cuba tidak mahu kacau hidup u...tak lama lg u nak kawen kan...knp perasaan cemburu sangat menebal dlm diri u? u sudah memilih 1 daripada 2, dan sedihnya, i bukan pilihan u. tak pe, i boleh terima cos i tahu, i datang lewat dlm hidup u..

i sangat terkejut dan confused bila u berkeadaan begini, r u ok? i tau, u tak ok...i tak sangka smp mcm ni sekali jadinya. kalau i tau, better i diam je *tp bukan nak sorok@sembunyikan dari u*

i betul2 terkejut bila u gtau u hampir nk putuskan pertunangan u demi i..betul ke? dulu may b i byk memaksa u untuk memilih i, tp u sekeras2nya sudah membuat keputusan dengan memilih dirinya dan i sudah boleh terima hakikat tersebut..jgn lukakan hati wanita lagi. dulu u penah dikecewakan dan harapnya u tidak mengecewakan dia pulak hanya kerana i. biarlah hati i shj yg terluka, kerana i sudah bersedia apabila kwn dgn u dan terima segalanya walaupun pd mulanya i rasa tertipu bila u tak bgtau status sebenarnya.

..tp sekarang, bila seorang lelaki i sebut namanya, u terus melenting..dr seketika, u kata boleh menerima kenyataan tp hakikatnya tidak. u hanya pura2 shj. i tahu u sgt sygkan i smp tidak mahu i berkawan dgn org lain kan...i pun mahu mencari kebahagiaan untuk diri i..dah la dd membiarkan i sorang2 kt sini, i hanya ada u je nak berteman. mmg dgn u, i bahagia..tp itu sekarang, dan penghujungnya apabila u kawen..i tak boleh mengganggu rumah tangga org, hanya boleh jadi kwn biasa shj..mjls u pun mungkin i tak datang..

kalau dia yg i pilih, i akan bgtau u..masalahnya itu hanya baru permulaan. tak betul2 kenal dia lg..izinkan la saya berkawan dgn yg lain..saya ni baik kan...sepatutnya saya buat derk je kt kamu, dan meneruskan apa yg saya lakukan tanpa hiraukan perasaan kamu. tp tidak, saya masish ada hati dan perasaan. bukan mcm kamu dan membiarkan saya keseorangan bila kamu bersama dia..saya ingat pada janji kita yang kita akan kawan selamanya.

saya akan tetap kawan dgn org lain, berkawan biar ramai tp sayang saya hanya pd yg itu * u knew dat*. wat eva it is, im still love u..melainkan kalau u betul2 dah tak nak kawan n jumpa ngan saya, ok...saya akan mengalah dan terimanya..dulu time sy sakit hati pd dia, kamu mahukan saya kembali kan...utk kali ini xpela, saya redha dgn keputusan kamu.

im sorry, again..



Jun 15, 2009

Kem Rekreasi Intan Suraya

lagi,

10-14 hb: kali ini ke Sg Siput lak..rasa br je blk dr ulu kenas, pegi ke utara lagi..gerak ke sana ngan faizal. fendi n pakcik gerak dulu...

smp sana dlm 6pm, ye la dah gerak lewat, settle sume keje n meeting kt putrajaya dulu..sempat jumpa cik yanie..dan CKT ku...tq yanie! =)

wah..kt sg siput pokok durian telah berbuah...alangkah indahnya, suasana di tepi sungai, udara yg segar, bukan cam kl, jerebu dah mula balik...mlm tu mkn ikan sungai masak tempoyak. Ntah mana dtg keturunan suka makan ikan sungai ni *hey, org trg xreti makan ikan sungai la-kata dia*

program mcm biasa, wpun urusetia ada yg baru tp program berjaya seperti yang dikehendaki. budak2 lak tak de problem, so kami gembira dan xdela penat mcm kt langkawi. bila kt KRIS, program lasak ler (rakit, kembara, nightwalking to main road)

kat sana sempatla makan durian, walau tak dinikmati sesungguhnya...lucu mengingatkan kerenah budak2 berkejaran dgn JL untuk mengutip buah durian yg gugur dari pokok. ada juga kesah membengangkan apabila sesuatu benda tidak dimaklumkan kepada kf terlebih dahulu, tahan je ler..n i'll take action on dat!

last day, gerak balik kl wif jambee, nasib dia ada..tak de la diri ini memandu sorang2 ke kl..ingatkan jln jammed, yerla mesti org yg blk kg akan kembali ke ibu kota kan, tgk2 kat tol jln duta agak lengang, pelik neh!

smp umah, letak beg n terus landing...baru rasa penat, yerla kat sana tak cukup tido n rest. bajet nk tido skejap je, org sms n call pun ntah cakap apa xtau..kena sound ngan bf, sorry le xleh p tgk movie..

sedar2 5am, terus mandi, basuh baju n internet...boleh g ofis awal nih, tambah lak skolah baru buka, jln sure jammed!

Jun 10, 2009

Nice To Know You

mempunyai kawan baru, sudah mula rasa rindu..adakah itu dinamakan love at the first sight? tp diri ini tidak mudah untuk melafazkan kata cinta, kerana ku tahu betapa sakitnya bila sudah jatuh cinta. dan mungkin rasa sayang aku pd dd tidak boleh dihapuskan.

nice to know him, n i love to talk with smart+brilliant guy.

Jun 9, 2009

Have A Great Day


Life is too short to wake up with regrets.
Love the people who treat you right.
Forget about the ones who don't.
Believe everything happens for a reason.
If you get a second chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.

Friends are like balloons.
Once you let them go, you can't get them back.

Nobody said life would be easy.
They just promised it would be worth it.

Jun 8, 2009

he is coming back?

pagi2 ku dikejutkan oleh satu panggilan tpon, tgk2 no dr jauh...erm? jawab ke tak jawab? kenapa tiba2 cal lak ni? ish....

merujuk kepada entry ini, asal aku nk mencari bahagia je, mesti ada dia...mmg chipsmore la..xpaham...! ada juga terfikir yg bukan2, ye la kot2 da de org lain kt sana..bila ada probs, br nk cari aku neh..

Jun 5, 2009

~~~Langkawi, here i come~~~~

setelah sekian lama ku tidak menjejaki pulau langkawi, akhirnya 31-5 jun, jejak jua kaki ku ke pulau mahsuri itu....plan asal my family nk pg skali, tp kena gerak asing2, dorang dr trg n me dr kl, last2 tak jadi. musim cuti skolah, of course ramai orang bercuti kt sana.

my flight jam 11am, smp je sana fahmi fetched me then p check in kat panorama n singgah kem jap. ptg smpt terjun kt swimming pool dulu b4 peserta masuk esoknya, ekekeke....

mlm dinner kat restoran nelayan wif chit n abg rafik sekeluarga *cit rekemen,thanx dude* seafood sgt sedap n harga berpatutan.

1-4hb ~~ kursus mode~~

relax skit cos xbyk outdoor yg dibuat tetapi kali ni dgn peserta yg ramai chinese dr malay n pelbagaian umur, hampir melemahkan semangatku, tp masih boleh bertahan. kursus ni jugak aku telah bertukar di mana hormon2 adrenalin ku naik mendadak, xfriendly, serious dll n telah merendamkan budak2 tu dlm pool..sowwy, tp u all yg menyebabkan me naik hangen + cadangan from ur teachers..*sblm2 ni para cikgu tak de masuk campur pun =( * komen dari fc: wat we think is wat u see,kf...hahahha =)

aktiviti di kawasan kem n hanya night walking+solo drop aje di luar kawasan..komen pulak mcm2, psl fasiliti kem n para urusetia..xpe, aku telah mendapat satu pengalaman yang lain dr sebelum2 ni. thanx bos, suruh on jugak kursus ini, me terima seadanya n alhamdulillah semua selesai dgn baik.

selesai aje kursus, time utk berehat dan menghabiskan masa menikmati suasana pulau, hehe...saje amik cuti rehat sehari, alang2 da ari jumaat kan...round2 kt langkawi. for sure: saya byk sopeng chocolate. mcm2 ada, daim, toblerone, swiss cookies, vochelle, belgian, after8, kinder bueno, cadbury, harshey dll..byk pesanan dr my mom,sisters n frens...lagi? ronda2 kat pekan kuah, jetty point, dataran lang, cable car, muay soup+pak tong ku, laksa power *sangat power* air cendol (cendol+cincau+barli+jagung+kacang merah+pulut) wah, xde cendol mcm ni kt kl yer..! byk juga makanan yg best kt sana yer. flight blk kl 1915, tp smp kt airport dlm jam 5pm cos driver anta awal, sama dgn cit yg ke penang ptg tu. smp kl, bf fetched me, dinner dulu b4 blk umah n sleep =)

kesimpulannya, agak puas hati, thanx a lots to cit. bwk me p cable car, n tumpangkan tido kt kem..*mlm itu agak scary dgn cicak besar hijau+pink itu*...huhuhu....next time boleh pg lagi bersama2 family and frens...

picts di sana...(sikit aje di upload...)

dataran lang

area cable car - deer n rabbit feeding

hohoho...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...