Dec 29, 2009

Welcome To Perlis

akhirnya, sampai juga saya ke negeri indera kayangan ini....kali pertama pergi time rombongan sekolah ke perlis dan langkawi dolu2..sudah lebih 10thn tak ke sana la...hahahha

thanx dear 4 bringing me there. walaupun sekejap je pegi kali ini, insyaallah next time sure akan selalu berada di sana.

bertolak agak petang, dlm hujan renyai2 haruslah membawa kereta dengan lebih berhati2. mlm tu singgah dan bermalam di penang dulu n keesokannya baru gerak ke perlis. no char kuew tiaw, laksa penang, nasi kandaq or shoppings at penang..tak pe next time kita bercuti di penang ye, syg...=)

 

smp perlis terus singgah padang besar dulu. oh waktu sgt tak sesuai ke sana kerana musim cuti sekolah, nk jln2 tgk barang pun xbest n harga jugak agak mahal dis time ok..makan nasi ayam tak best *kureng*, n mihun sup thai  special *sedap* 

ptg terus ke kangar, p kuala perlis pekena laksa perlis dulu. then jupe our wedding photog sblm jumpa kwn lama, yati. *oh lama sungguh tak ketemu sama kamu ya* masih sama, kacil molek cam dulu jugak...

mlm tido awal jugakla, lps borak2 n sembang ngan yati. yela lps bis blaja dulu mmg tak jumpa dia. aku dok sembang sambil mata dah tutup *im very tired*

esoknya p tgk2 butik pengantin n telah memilih suziey's, yei!...lunch nasi ayam periuk besar n p umah mm sat jupe ngan family, huhu...

smpt lagi p jumpa bakal pak mertua ku, *oh* dan makan lagi...? kami singgah makan mihun sup simpang 4...*asyik makan jek, abisla diet ku hahahha*

bertolak blk ke kl pun dah lewat ptg, bleh lak si mm lalu ikut kedah dulu...byk sungguh negeri yg dilawati, hahahhah

owh, saya patut membawa family ke sana...makan2 best, jln2 kt padang besar pun lagi....


Dec 19, 2009

Perak, Pangkor Island

For the first time ive been there..walaupun sekejap aje di sana, im having fun..wpun kerja smpt lagi round satu pulau..sambil menyelam minum air, hehe....

me bertolak ke sana 2 biji keta after taklimat masters, owh my fiance ikut sama *erm, u r lucky can follow me for this time, hehe* smp da agak lewat, sempt naik ferry jam 7pm..yerla dah bertolak lewat kan, hujan lagi..smp aje di sana terus dinner n amik kunci.

owh, sambil bekerja itu smpt round 4 buah pulau, ada turtle bay, monkey bay dll...erm, xbpe menyukai budak yg bawak bot kami...suka hati dia smpt amik laps..ingat ni lumba2 bot ke...yerla, setelah ketinggalan oleh bot lain, budak tu bawak agak laju...nk snorkelling kt giam island, omg..sgt2 xbest n laut kotor sangat..nk snorkel apa gitu..huhuhu..dah la tunggu dia dtg amik hampir stgh jam..blk hotel, tgk budak2 mandi kt pool *sudah tiada mood* n rest then lunch.

ptg, round2 pulau lah...

owh, haruslah ada bbq nite kan..nasib makan besh...banyak makanan tak abes, sgt rugi sape xleh join hehe....

dan last day kami bergerak awal cos ada kerja lagi menanti...

next....

im going back to TERENGGANU....ntah smpt blk umah ke tak kali ni...

Dec 7, 2009

Kursus Kahwin

alhamdulillah...satu lagi hal dah settle, perkara yg paling penting b4 nak kawen..hehehe..2 ari berkampung kt masjid negara, erm facility kureng skit la..yerla, buat kt bilik kecil jek, walaupun masjid itu sgt besar, hehe....nasib baik ada makan minum jugek...insyaallah rabu dah bleh amik sijil n kepilkan skali ngan borang nikah. borang ujian hiv pun da settle baru ni.

untuk tunang tersayang, sila amik n settle borang kawen anda cepat2, nak kawen ke tak nak neh? mak pun da bising2 dr ari tu lagi...huhuhu

Dec 4, 2009

Teater Natrah



 

Dec 3, 2009

HIV Test

setelah set up appoinment last week, ari ni p buat hiv test d klinik kesihatan......owh, doctor kurang ari ini so terpaksa tunggu agak lama la jugek, huhuhu...

n the result......

alhamdulillah...

good for both of us..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...