Jul 19, 2010

Kedah-Perlis-Penang **babymoon trip**

tiba-tiba hubby ajak blk perlis bukit kayu hitam jap, sambil singgah nak jenguk ayahanda nya yg lama tak dikunjungi, ada masalah keluarga sikit...bapak mertua ku tinggal di bukit kayu hitam bersama makcik (ibu tiri) dan yg kt perlis ada (tok) nenek n sedara-mara belah arwah mak mertua ku shj....aduh, ingat dekat ke nk travel ke utara tu? huhuhu, xpela, bleh jalan2 dan saya tidak perlu driving sbb semenjak pregnant ni kalau naik keta ngan dia, mesti dia yg drive..i luv u lah =)

kalau nak katakan ini adalah babymoon trip kami bleh ke? hahahha, sbbnya walaupun penat tp kami tetap menghabiskan masa ber2 di hari minggu ini..ngadalah suami ni kata jom sambil2 babymoon...owh abg syg, kalau babymoon pun mcm honeymoon la, spend masa together, relax n enjoy da moment...ni byk abis masa dlm keta jerk, kehkehekehe.....

kami bertolak pun hampir tengahari dari rumah then terus ke kedah lewat ptg. dinner dengan ayah n mak, hubby bawa p makan kt ikan bakar kuala perlis, mak aih..umah kedah, dinner kt perlis...hehehhe. ni pun 1st time saya mkn kt situ, lynda ikan bakar kot namanya, hubby gtau situ adalah antara yg paling murah n lama di situ...mknn sgt sedap dan harga pun xdela mahal sgt.

then lps mkn dan borak2, blk umah anta mereka. tgk masa dah lewat mlm, hubby amat letih utk meneruskan perjalanan ke perlis (umah tok), on the way tetiba ntah camane dia terkeluar idea utk mengajak tido kt hotel je di kangar..nak blk kaki bukit itu sungguh jauh lagi yer...dan confirm sume dah tidur bila kami sampai, nanti nak kena kemas bilik dulu sblm tidur. ye la, dah la kena ganggu tok tgh mlm kena bgn buka pintu umah (tok tak tahu ye, kami pulang ke perlis), dia tinggal sorang kat rumah, mak2 sedara tinggal di sebelah umah tok ajer. hubby mahukan rehat yg secukupnya sbb esok nak driving blk kl semula.

smp hotel check-in masuk bilik then 2 2 terus tidur. esok bgn breakfast, owh, roti canai kt situ sangat sedap, dah lama nk makan roti canai, tp tanak yg mamak punye cam kt kl tu...si suami bertemu shbt2nya yg ada meeting pagi..amboi, ramai jugak org perlis check-in kt situ yer...lps puas berborak, naik bilik then siap2 utk check out utk blk ke kaki bukit lak.

bukan terus blk umah, hubby nak pg padang besaq dulu, nak cari jersi katanya. amboi, da abis world cup masih cari jersi ka? nak buat camane, collection baru xde dlm simpanan lagi, mesti mau cari. last2 p sana apa yg dicari tak de, tp saya lak yg beli baju baru, hehehe...sempat pekena kuew tiaw sup sblm berangkat ke rumah tok.

lepak n sembang2 jap dgn tok n sedara-mara dan bergerak blk..tp singgah lagi kt umah ayah utk lunch, mereka dah ajak utk lunch di sana. kami smp pun da dlm kul 3, lunch n terus gerak blk.

satu lagi persinggahan adalah di penang, umah abg si suami. sempat beli jeruk penang, lepak, makan, suami amik barang dgn abg then dlm kul 9 baru gerak pulang ke kl.

tak de persinggahan dah, terus gerak, hanya singgah di r&r shj di dlm perjalanan pulang..owh penatnya.... isnin saya kerja yer...huhuhu..tp tetap seronok!

*putra palace, tmpt kami menginap. Hanya bilik ini shj yg tinggal*

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...