Aug 19, 2010

Senaman

di bulan puasa ni, ha, tau2 la rasa mengantuk time kt ofis...lunch hour, ramai yg landing/tido skjp @ kua sopeng2 barang raya kan...

marilah kita berehat sebentar bersama kit-kat, eh silap....
marilah kita melakukan senaman untuk menghilangkan ngantuk =)


Senaman Menghilangkan Mengantuk (Senaman Kucing)


1 Mula-mula start dengan gaya macam nih..
Ni ala-ala taichi sikit.. Sebagai warming up ler kiranyer.. Huhu
………………………………………………………………………………………………
Then, 11
Tiru ler gerakan macam nih..Untuk kelegaan pada bahagian bahu dan leher..
………………………………………………………………………………………………
Seterusnyer, 12
Waa.. waa.. waa.. Same macam kat atas jugak, untuk kelegaan bahu, leher + kepala..
Cume makin rancak.. So, tak per.. Tiru jer..
………………………………………………………………………………………………
13Gerak ke kanan..Kemudian ke kiri..
………………………………………………………………………………………………
14Gerak ke kiri..Kemudian ke kanan..
………………………………………………………………………………………………
15Ikut jer.. Tapi hati-hati jangan sampai terpusing kepala sudah ler..
………………………………………………………………………………………………
16Tepuk kuat-kuat kat dahi..Ni part paling penting untuk hilangkan mengantuk..Huhu..
………………………………………………………………………………………………
17Ok, lepas tu buat gerakan tangan dan badan..Buat macam happy ajer.. (Untuk me’releks’kan badan)
………………………………………………………………………………………………
18 Tak yah cakap banyak.. Tiru ajer..
………………………………………………………………………………………………
19Buat secara aggresive pula..Jangan peduli apa orang lain kata..
………………………………………………………………………………………………
110 Hilangkan semua stress..Lontarkan segala tekanan..
………………………………………………………………………………………………
111Erm..Pusingkan kepala..
………………………………………………………………………………………………
131Tengok muka kat cermin..sambil goyang-goyang.. Lawa tak?
………………………………………………………………………………………………
112 Akhir sekali, buat joget ‘kucing’..
………………………………………………………………………………………………

Kalau tak hilang gak mengantuk tu, ambik bantal bucuk, pi ler tido bawah meja..
Lepas buat senaman nih, confirm tak mengantuk dah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...