Sep 5, 2010

Main Masak-masak

oleh kerana enchek suami ku tiada di sisi wkend ini, saya mengambil kesempatan utk merendek di rumah my aunty...hheeh...buleh buat biskut raya bersama-sama dgnnya dan request nak makan apa...nasib baik saya ini tidak mengidam, jadi apa yg ada boleh je makan.

so untuk buka puasa ari ini saya telah menyediakan puding caramel, mau makan sampai puas. kalau nak beli kat bazar tu rm1.50/pcs, tu belum tentu sedap, lemak berkrim seperti yang dimasak sendiri...dan hasilnya.....



baru masak, dlm loyang
erm, dah ready utk dimakan, nyum2...

dan, kami juga telah membuat biskut raya, nama biskut ini adalah biskut hazel putra@FAMOUS AMOS COOKIES  sebabnya bila bakar semerbak bau cam famous amos dan rasanya juga begitu, cuma ia nipis sikitla berbanding famous amos...
ok, i've took some piccas of them via my bb..so harap maaf di atas kualiti yg kurang elok itu.
slps adunan dicampur
dah masuk oven


taraa...ready to eat...!
urm, bila bawak balik puding caramel ke umah, rupanya enchek suami tak makan sangat dessert yg berunsurkan telur ni, laa...baru tahu, *huhuhu, teruknya si isteri ni tak tahu pun sblm ni* jadinya kenalah saya yang menghabiskan kesemuanya, leh simpan dlm peti sejuk untuk dimakan esok hari lagi..


dan lagi satu tidak dilupakan, hari ni birthday my mom..

HAPPY BIRTHDAY MOM, LOVE U ALWAYS..

siang2 da sms wish bday kt dia, hanya ada puding caramel je leh bg, hehe..abah dah beli cake utk mom kt kg...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...