Oct 14, 2010

Scan 3D/4D

first scan at KKP
 mummy and daddy sangat excited untuk melihat baby di dalam perut mummy. asalnya appoinment scan pd 2 minggu lepas tp sbb kami out station pada tarikh tersebut, maka ditunda pada hari ini. *agak lewat tu nak scan minggu 29* Seawal mengandung saya sudah survey di Internet, akhirnya kami memilih Vision College untuk buat scan 3D/4D, murah dan berbaloi.

nak pegi sana juga tak susah, first time lalu situ dah jumpa mengikut map yang dimuat turun daripada laman web. Sampai je kat sana, kami terus masuk untuk scan bersama staf wanita melayu, dan ramai staf cina di situ. Mula2, staf tu ckp baby tuutp muka dgn tangan, puas digerak2 n usap perut saya nak bagi baby gerak dan alihkan tangannya, tp tetap tak gerak..staf tu suruh saya ngiring, sama jugak. baby tetap tak gerak.

kemudian, dia suruh saya keluar dan jalan2 dulu, kot2 baby gerak jap lagi. adoi, baby ni malu2 ke mmg nak wat surprise pada kami? saya dan suami siap keluar beli roti dan air minuman kat kedai depan. Then masuk balik. kali ni staf lain, tp wanita melayu jugak. More friendly dari yg 1st td. Erm, check punya check, tu dia...siap kaki skali tutup muka..dan telah disahkan baby sedang tido...walla...baby, enak sungguh kamu tidur di dalam sana, kami kacau pun tak mau bangun. Sempat tgk muka sikit je, sipi2 tang pipi, mata dan hidung, tu pun tak berapa clear sangat. nak tgk jantina apatah lagi....time awal td je, dia buka sikit, kali ni tutup terus, peha bertemu peha...tp staf tu ckp cam nmpk "burger", heheh..tak leh nk confirm lagi. 

akhirnya, kami dah xleh nak buat apa, kedua-dua kaki dan tangan baby tetap di mukanya, staf tu pun surrender. dia suruh dtg lagi 2 minggu, utk kali ni tak dikenakan caj apa2, cos kandungan tak sampai 30 minggu dan gambar baby tak clear, satu copy pose yg paling elok disimpan dulu in case necx appoinment pun tak nmpk..staf tu ckp air ketuban saya sedikit, may b sebab tu jugak baby tak leh nak bergerak dgn aktif, kepala pun kat atas lagi. next antenatal check up harus ditanya kepada doktor *risau jugak ni*

mcm ni la lebih kurang gaya our little baby, tp langsung muka tak nampak, peha nye aje mak aih..cukup makan =)


*image from this page*

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...