Dec 28, 2010

Sudah Pandai Sendawa

baby aleesya sudah boleh sendawa, sblm ni kalau lps menyusu dok tepuk2 blkg dia tak sendawa jugak, dan kemudian akhirnya akan muntah susu / jeluok *dialek terengganu* yg akan meninggalkan bau kurang enak pada bajunya.. 

baby aleesya dah berjaya bersin tp masih slow lagi..kami suka dgr dia bersin, penuh sopan santun anak dara mama ni, mak kata baru belajar nak bersin..=) bersin lak mesti nak 2 atau 3 kali..ikut bapak ni..

senyum sudah pandai semenjak lahir tp byk dlm dunianya sendiri...

cuma 2 hari ni dia tak pandai balik nak melekap semasa bf, ntah apa masalahnya..sblm ni melekap elok jer..aduh, sesekali rasa sakit n ngilu kt b mama la sayang. hopefully nanti baby kembali ok dan boleh melekap dgn lebih baik yer sayang..

2 comments:

  1. salam perkenalan..jangan putus asa teruskan menyusu direct dengan baby ye jangan biarkan baby menyusu botol nanti baby keliru puting seperti yang saya alami.saya sedang berusaha supaya baby kembali menyusu direct dengan saya semula.

    ReplyDelete
  2. hi shaida. sy sgt berharap dpt bg ebm smp 6bln pada baby wpun terpaksan guna botol. skrang pun ada puting botol yg hampir sama ngan ibu kan..tp saya xpenah cuba lg

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...