Jan 9, 2011

One Month Injection

hari ni baby aleesya kena pg klinik amik injection hep B kedua, selepas sebulan kelahiran. kami ke klinik dengan tok ma n mak teh tengahari tadi.

alhamdulillah aleesya sihat, walaupun smlm mama rasa badan aleesya agak panas sedikit, tp xde demam pun. berat aleesya 3.5kg, nampaknya tak sampai 1kg berat aleesya naik selepas sebulan. lilitan kepala bertambah 1cm, iaitu 35 cm dan panjang 54cm. berat mama lak dah turun 12kg, last timbang time check up sblm admit dan hari ni baru timbang balik..ngeri gak masa mula2 naik atas penimbang tu. harus kena turunkan lagi utk dptkan berat yg diidam2kan, skrang walaupun dah ok tp tetap nmpk berisi lol..!

sebelum injection, mama susukan aleesya dulu sampai kenyang. time kena inject aleesya nangis sekejap jer. time tu nurse sedang check mama kt dm bilik. tok ma kata kuat kaki aleesya dok tolak meronta2, kuat yer anak mama ni =)

otw pulang dari klinik, aleesya dah tidur dlm kereta..kepenatan ke sayang? hehe...i lebiu lah cayang

aleesya sblm pg klinik

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...