Feb 17, 2011

My Testimonial

Semasa dalam pantang, saya dok wat research apakah milk booster yang bagus di samping supplement lain untuk menambahkan stamina badan. Saya bersalin secara ceaser, so tak boleh nak berpantang sangat cam berbengkung, bertungku dan sebagainya seperti ibu bersalin normal, hanya buat sikit2 dan tidak pada bahagian perut dan tmpt operate..*jeles pada adik yg bersalin normal dapat berpantang sepenuhnya*

Dalam dok mencari, saya mendapati ramai yang menggunakan produk ini.



Yer, sblm ni tak pernah layan pun produk shaklee ni.

Saya telah mencuba supplement keluaran shaklee. Yang seronoknya shaklee menyediakan trial pack set b bagi breastfeed mommy yang hanya rm80. Ianya mengandungi 30 vitamin b complex, 30 vitamin c, 30 vitalea (multivitamin) dan 60 alfafa (milk booster), alfafa tu yang paling saya teruja nak tgk hasilnya. Dari byk2 website yg ada, saya telah membeli trial set daripada genkimomma.

Hasil 30 hari saya mencuba, saya dapat lihat:

1. Kalau sebelum ni di muka my lil girl ada whitehead bintik2 tp bila mkn supplement ini, bintik2 itu semakin kurang dan hilang.

2. Breast cepat rasa berat, baby kurang berjaga malam sbb dah kenyang. Susu berkhasiat tu.

3. Saya tak berasa penat walaupun bangun awal pagi sebelum subuh, tidak tidur di siang hari dan tidur lewat di malam hari.

4. Cepat terasa haus dan tekak terasa kering, dan akan minum byk air kosong, saya suka! Sistem perkumuhan juga baik.

5. Semangat nak pam susu, tak rasa mengantuk. Adik saya selalu mengeluh dia mengantuk semasa BF her baby, saya ok je cuma time pam ngantuk dok tunggu susu keluar =)

Saya dapat merasai perbezaan ini kerana selepas sahaja trial pack 30 hari abis, saya mudah berasa penat dan letih. Kurang haus dan kurang minum air. Tak larat untuk bgn mlm2 dan pam, selalu mengantuk time BF baby, sudah beberapa kali terlelap sewaktu BF my lil girl, aiyoh!

Barulah teringat mungkin itu kesan pengambilan supplemen shaklee, elok2 je trial pack tu abis time saya menduduki exam semester, lps aje xm memang terus flet..mcm org amik xm spm jer, tak cukup tidur, hehe..

Pengeluaran susu saya tak boleh tgk sgt kerana, owh rupa2nya saya telah mengalami sedikit kesilapan teknik dalam mengepam susu, patutla pam 1 atau 2 jam hanya boleh dapat dalam 2oz jer, hukhukhuk. Alhamdulillah, telah kembali ke jalan yang lurus, hehe...terima kasih kepada susuibu.

Tak sabar menunggu trial pack kedua saya smp, pun masih order daripada genkimomma. Puan arnie..pls reply my email asap, tq

4 comments:

  1. kak diana mkn shaklee jugak??b pun...besh kan??welcome to BF world..kene byk2 sabar dan kene hepi selalu...^_^

    ReplyDelete
  2. kak diana..jom ke blog b..b tag akak satu giveaway..^_^

    ReplyDelete
  3. Hai Diana,

    Dah terima tak your second trial pack? Maybe kena "goda2" sket cek abg posmen tue, supaya tak delay delivery to your house. Hehehe! :P

    Thank you sooo much for this honest testimoni. I loike! Minta izin publish di my blog juga, ya...

    Keep in touch~! (^_-)

    - Arnie

    ReplyDelete
  4. Hai Diana

    Salam perkenalan. Jom join giveaway contest Shaklee. Info lanjt layari http://shaklee.hanisamin.com ye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...