Mar 6, 2011

Lil Aleesya 3 Months

Hari ni genap aleesya tiga bulan, siang td celebrate birthday ke 3 bulan, sama dgn birthday mak teh yg ke 25. Kebetulan mak teh ada di kl, terus jumpa di rumah suja cos saya dan suami terpaksa meninggalkan aleesya di rumah suja kerana saya ada kursus 3 hari di melaka. Sepatutnya esok kena bawa lil aleesya pergi klinik ambil injection untuk tiga bulan, tp kena tunggu saya abis kerja dulu lah.

Ini adalah kali kedua mama tinggalkan aleesya,kali ni tinggal kt umah suja bersama bibiknya. 7 mac adalah hari pertama saya kembali bekerja setelah bercuti 90 hari dan saya kena mengikuti kursus di melaka pada 7 - 9 mac,  plan nak mintak excuse tp tak best pulak baru masuk keje dah nk mintak excuse, kang apa lak orang kata. Walaupun saya breasfeeding, itu tak bermakna baby saya tak dapat nak menyusu badan, saya kan dah buat stok selama bercuti so inilah masanya nak gunakan stok ebm tersebut. (tapi masih ada gak sedikit kerisauan if stok ebm saya tak cukup buat si kecil aleesya)

Selepas hantar aleesya, kami pulang ke rumah jap hantar suami dan saya meneruskan perjalanan ke melaka. Alhamdulillah, tak sesat, hehe..kali kedua saya sampai di sini, first time dtg time my birthday last year, ikut suami yg ada kerja kt tempat ni juga. Masa tu juga saya baru nak disahkan mengandung, masih ingat payahnya nak cari makanan yang  best kat sini (awal preggy,saya cerewet dlm memilih makanan dan masakan). Tempat tinggal dan makanan yg disedikan hanya so so sahaja, mmg tak best! Nama tempat je yg menarik huh! Program hanya pagi hingga petang sahaja, bukan macam kursus lain yg sampai malam, so mlm free alhamdulillah waktu untuk berehat. Tak de nak g jalan mana kot, kat sini pun bukan ada apa pun. Lambatnya rabu....

mama miss aleesya, n also papa =)

happy bitrhday to izzaty
lil aleesya dah nak tidur
mama, lil aleesya n cikgu (kwn mak teh)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...