Feb 6, 2011

Two Month Injection

aleesya kena inject utk 2 bulan, timbang tadi berat aleesya 4.3kg shj, panjang nurse tak ukur, nanti 3 bulan baru ukur lagi,katanya. nurse juga bagi tahu kalau demam nanti makan ubat, tp kebiasaannya skrg baby bila inject dah tak demam lagi, ari tu aisyah pg klinik intan inject doc siap bg ubat suh makan takut demam. alhamdulillah sume baik, aleesya pun xde demam. kena inject dia menjerit sikit jer then diam n ok jer. 

otw balik rumah sempat singgah kt rumah tok mi (kakak tok ma), tok mi belah mulut. adat @ trend kat kg sebelah mak kot, bila baby dtg ke rumah orang tua, org tua tu akan belah mulut baby dgn bagi rasa gula dan garam dengan menggunakan asam keping bersama dengan air zamzam. esok aleesya dah nak kena tinggal, mama dan papa pergi menuntut ilmu sekejap yer sayang, kejap ke 5 hari tu? mama sedey..stock ebm aleesya pun tak cukup tu, huhuhu




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...