Apr 17, 2012

Mangga dan Oren

Itu sebab saya malas nak kirim beli barang/makanan.

Td rasa haus sgt, kirim la kt org tu orange juice. Stock dlm peti ais dah abis. Ais n air sejuk dlm peti juga tak dr stock, tu pasal kirim je. Sampai aje kt umah, agak lewat la. Janji dlm stgh jam, tp smp bila saya dah siap mandi n solat isyak semua. Tgk2 pulak bukan orange juice, tp mango. Adoiya! Eemm...

Ari tu mtk belikan roti sebuku yg rm0.60 kot, minta beli SATU je ok, sbb konon nak mkn mlm if lapar. Tgk2, amik kau! 6 buku dibelinya. Sape nak makan tu, jawab2.

Oleh kerna itu lah, payah nak kirim beli apa2. Pampers n susu anak pun, baik saya pergi sendiri lah. Bawak aleesya n tolak troli sendiri, huhu.


Mlm ni aleesya buat hal, mengantuk la tu. Mama nak masak(spagetti) mudah dan cepat. Mula2 dia ok, teman mama kat dapur, dia pun nak masak2 juga.

Sekejap je ok nya, bila dah start, dia buat hal. Nak capai barang atas rak la, nak dukung la etc. Dah mula comot, nak makan yogurt sendiri kononnya. Sampai le hidung dan rambut la jawabnya. Kena marah dgn mama sbb nangis time nak mandi. Then mama layan dia main air, baru ok dan boleh gelak2. Siap pegang pair air n lalukan air dlm mulut, mesti belajar dr kakak dina ni.

Then siap2 pakai baju semua, kena layan dia, tgk tv n baca buku. Then DF lagi, cmpr minum botol. Pun tak nak tidur lagi. Spagetti ku nasib baik masak cepat, sungguh mudah :)

Bg aleesya mkn dlu, then minum susu baru lah tidur. Huh, letih. Makin lama makin mencabar, mama nak mandi pun tak boleh. Amik wudhuk sambil dukung dia, okeh!

Baju tak lipat lagi, washing machine duk gerak lagi tu. Saya akan basuh baju semalam sekali shj. Tak larat n malas, haha. Mcm ni lah jadinya, banyak keje umah pending. Tak sempat nak kejar. Baju tak iron lago, mata dah kantuk, lenguh2 belakang dah.

Tidur awal lagi la mlm ni, esok pg je la sambung, kalau sempat hehe. Adios!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...