Jul 30, 2012

Saya Nak MC

Amat jarang sangatlah saya ni amik MC, baik cuti terus n rest kat rumah. Cuti pun banyak tak habis.
Tahun ni pun tak de amik MC lagi, hari tu time kurang sihat hanya cuti, rest kat umah n makan ubat.

Bangun semalam time sahur dah rasa sakit tekak, gaya2 nak demam tu dah ada.Siang hari semalam kepala dah rasa berat dan badan rasa letih je. Nak buka puasa kang sayang pulak, lagipun masih boleh bertahan. Alhamdulillah dapat tahan sampai petang. Plan asal dah janji dgn kawan nak buka puasa kat luar, tp keadaan kurang sihat so plan canceled. nak pegi Bazaar Ramadhan pun tak larat. Petang sempat lena sekejap selepas asar, bangun2 je dah lewat fikir nak masak.

Keluar bilik tengok2 makanan dah siap bawah tudung saji, suami dah hidangkan. Walaupun dai atapu dai bazaar je kan. Siap dia goreng ikan masin n masak nasi sekali, walaupun nasi agak keras. Terima kasih buat suami tersayang. Baru ku tahu rupanya suami saya pun boleh buat kerja dapur cuma tak pernah tunjuk skills je. Kalau cam tu, nak demam selalu lah..hahaha

Selepas buka puasa, telan ubat then dah lega n boleh kemas-kemas rumah, lipat baju, basuh baju semua lagi. Tak jadi nak pergi klinik cos dah ok, cuma selsema dan hidung tersumbat payah nak tidur malam tadi. Bila difikir-fikirkan bali badan rasa letih, mungkin sebab dalam minggu lepas baru start puasa, siapkan kerja rumah dan melayan Aleesya yang makin manja tu.

Pagi tadi bangun pun dah rasa ok, so hari ni boleh kerja macam biasa.  Tp bila otw to ofis, dah rasa sejuk2 balik..ish, nak pergi klinik pun tak larat. Kerja pun tak banyak, so harapnya boleh rest kat ofis je la. Dan harapnya petang nanti boleh drive balik rumah macam biasa.

Oh, alangkah indahnya kalau dapat rehat kat rumah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...