Aug 11, 2012

Takut Naik Flight

Balik Terengganu bersama Aleesya dengan menaiki MAS. Kali ini sgt mencabar berbanding sebelum2 ni menaiki MAS mahupun AirAsia.

Mungkin sebab Aleesya semakin besar, makin pandai memberi ekspresi terhadap sesuatu. Masuk je dlm flight, diam je. Mama dah rasa pelik. Elok je bila dah mula gerak, dia mula merengek dan menangis. Mama cuba jgk pujuk dia dgn bagi tgk hp dan buku serta majalah tp sama je. Skjp je dia leka then sambung balik nangis sambil tunjuk2 pada tingkap.

Pada fikiran saya dia ajak mama keluar ke? Takut sbb berada di ketinggian yg luar dr kebiasaannya. Kami duduk di sebelah tingkap, dah tutup tingkap tu. Boleh pulak dia tunjuk pd tingkap di sebelah sana.

Nasib baik perjalanan yg hanya memakan masa 40 minit shj. Jenuh mama nak pujuk sayang. Kalau sebelum ni mama ok je travel berdua dgn Aleesya naik flight, tp utk next time kena fikir dulu la..hahaha..ikut sapa gayat pd ketinggian ni agaknya ye.. :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...