Aug 23, 2012

Cerita Raya oh Raya

Tahun ni, giliran raya di kampung saya, Kuala Terengganu. eh bukan ke tiap2 tahun balik kg saya? hehe. Raya kali ini adalah kali ketiga kami sebagai suami isteri.

Hari raya pertama di Terengganu, wajib! Beraya di rumah sanak saudara je. Menu pagi raya satay, ketupat dan rendang, nasi minyak, laksa Terengganu. Nasi dagang tak sempat nak rasa sbb kenyang sangat dah.
 
Raya kedua dah gerak balik Perlis. Alhamdulillah jalan tak la jem sgt, mungkin org lain masih beraya. Cuma kt tmpt biasa, jalan Machang kot yg jem sikit. Kami bertolak dalam 9.30pg, sampai dalam 8.30mlm kt kg hubby.
 
Raya ketiga sepupu hubby kahwin. Dua beradik serentak. Ada laksa Perlis, yeay!
 
Raya keempat balik KL. Singgah kat Bukit Kayu Hitam, rumah FIL. Lunch di Pelita Nasi Kandaq Penang. Highway PLUS adalah sangat jem. Singgah di Sg Buloh, amik adik then terus balik Putrajaya. Sempat lagi drive thru McD 4 our dinner.
 
Raya kelima, ai is pengsan. Dah sampai umah lewat malam, kemas2 dapur dan basuh baju. Hubby dah bekerja.
 
Raya keenam, kembali bekerja =(
 
 
 
So apa lagi, meh layan piccas raya......this year tak ambil banyak pic pun, huhu....jeles ngan ahli family lain bergambar time open house dan beraya bersama keluarga dan sanak saudara.

Aleesya breakfast kt masjid. Pagi raya
family potrait

raya kedua-otw back to perlis
raya ketiga-kenduri kawin
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...