Nov 12, 2012

Hidup Tanpa Handphone

Bgn pg sedikit terlewat, gara2 Aleesya dah bangun jam 4 pg. Seperti biasa Aleesya akan pergi sekolah dgn mama. Dia pun tak nak bangun so mama mcm biasa jugak kena dukung dia, bw hbag n school bag Aleesya turun lif dr tingkat 10.

Sampai di kereta baru teringat henpon di atas almari lupa nak ambil. Owh, seksa nak patah naik balik. Termenung dan berfikir sekejap. Kalau biarkan aje hp kt umah, karang nanti ada org call/sms/wa ke...dah la Tab pun saya tak bawak hari ni. Internet tiada di hujung jari juga rasa pelik.

So dgn berat hati naik jugak ke atas sambil dukung Aleesya. Anakanda semakin tinggi dan berat, dah la bgn pg ni rasa sengal2 urat dekat peha pulak. Mlm td Aleesya ngempeng ngn mama,  so kena tidur mengiring lg. Tu yg bgn pagi rasa kaki nk cramp je.

Mood sedikit spoiled pagi ni. Nasib baik trafik di jalan raya biasa2 aje. Tak jem teruk. Dgr hotfm, nak mengamuk mak dgr panggilan sorang minah ni nama siti. Siti je pun. Konon berlagak, org kl x boleh hidup di kampung, padahal mak bapak asal dari kampung jugak.

Saya rasa ramai org tak leh hidup tanpa henpon dlm dunia pada hari ini.

me, hari ini

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...