Jan 31, 2012

Happy 2nd Anniversary

Last year time 1st anniversary ketika di dalam pantang bersama baby aleesya. Boleh makan prosperity burger mcD sahaja. Tahun ni celebrate anniv dgn dinner bersama hubby dan aleesya.

Semoga hubungan kami terus diberkati dan dirahmati olehNya sehingga ke akhir hayat, amin.

Jan 4, 2012

Tepung ubi, tepung sagu

Lately ni ruam kt bghn tengkuk aleesya makin menjadi2 dan tak surut2. Walaupun dah guna calamine lotion n sebamed cream, sama je. Last weekend lg teruk cos makin banyak. Mama dah makin risau.

Then teringat kat akak ofis yg pernah suggest letak tepung ubi kt tmpt tu. Saya pun dgn confident nya mtk tlg hubby belikan tepung sagu *camane leh hilang ingatan skejap ni*. Habis kedai di putrajaya hubby cari mmg tak jumpa, biji sagu ada lah haha.

Tetiba baru saya ter sebut nama "tepung ubi". Owh gosh, abislah kena marah ngan hubby. Im sorry dear, tepung ubi, bukannya tepung sagu. Tepung sagu tu nak buat keropok lekor, kahkahkah.

Hubby patah balik pg kedai tu beli "tepung sagu" yg dipesan oleh wifenya. Skali beli 2 peket. Hai cik abg, nak lumur satu badan anakanda dgn tepung ke? Hahaha.

Saya terus sapu kt tengkuk, esok bwk pg nursery aleesya. Ptg time amik aleesya saya tgk sume ruam tu dah kering, walaupun aleesya tetap berpeluh. Kuatnya anak mama ni berpeluh, aktif ya.

So sapa2 yg mempunyai masalah anak2 yg ada ruam di tengkuk, leher atau punggung (ruam lampin) mmg mujarab guna tepung ubi. Tak perlu nak beli cream yg harga puluh2 ringgit. Tp may b ada jgk sesetengah bayi yg kulit sensitif tak sesuai kot.

inilah dia tepung ubi

Jan 1, 2012

HAPPY NEW YEAR 2012


Aleesya tidur awal mlm ni, tepat jam 12.00 tgh malam, boleh dengar dentuman bunga api yang kuat kat luar. Buka je sliding door boleh nampak 2 tmpt bunga api dari balcony rumah.

Happy new year to all.

Azam tahun baru semoga apa yang diimpikan tercapai hendaknya. Alhamdulillah pada 2011 me n hubby telah berjaya menghabiskan masters kami. Dengan kelahiran aleesya yang semakin membesar. Rumah baru tak sempat pada 2011, insya allah kalau ada rezeki kami, tahun 2012 sign kontrak rumah dan 2013 rumah siap.

Tahun baru 2011, hanya menonton sambutan tahun baru di tv shj, *sedang berpantang* =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...