May 27, 2012

Aleesya Kena Tinggal Lagi

Hujung minggu ni aleesya kena kena tinggal lagi. Lama dah tak berpisah ngan dia, so bila nak kena tinggal ni sayu la pulak kan, huhu. Mama ada kerja kat Sepang, n papa lak outstation juga.



kerja lah!

sempat singgah kat bagan lalang

May 15, 2012

Gigitan Dracula

Balik keje td, sampai aje kat school Aleesya, teacher cepat2 say sorry kat saya.

Terkejut mak, pasai pa tiba2 say sorry ni..

Rupa-rupanya Aleesya kena gigit kat sorang budak kat situ jugak.

Aleesya ni tak nangis kuat, dia merengek2 je, teacher ingatkan pasal apa..tgk2 lengan Aleesya dah kena 3 gigitan. Sorang lagi mangsa ada teacher tunjukkan pasa saya pun kena 1 gigitan kat lengan jugak.

Sampai umah mama sapu minyak siap2, shian anak mama. Next time Aleesya kena melawan tau, haha. Kalau tak pun, kena nangis @ jerit kuat2 bagi teacher alert.


May 1, 2012

Burger Bakar

Lama dah duk dgr dan tgk je org pegi makan burger bakar. Yang paling popular adalah di Wangsa Maju, Seksyen 2. Siap beratur 2-3jam semata-mata nak merasa burger bakar itu.
Baru ni tgk ada yg tanya kt fb pasal burger bakar. Rupanya ada burger bakar kt Kajang n Puchong. Mlm ni ajak hubby g try, dia pun ok je.
Cari kat google alamat di Kajang, then terus pegi. Papago juga membantu kami. Di taman mesra, owh dulu pernah g makan kat Rest Mali, burger bakar tu dpn rest Malia (nama dah tukar). Hubby order 2 biji, seb baik org tak ramai. Kena tunggu dlm 10min. Nasib baik aleesya pun dah tidur, so kami berdua lepak2 dulu la kat situ sambil order minum.
Dlm 20minit juga menunggu. Erm, so far ok sedap la jugak dan sgt besar patty nya. Owh harus kena try jugak air anggur kt brother jual air tu, shedap.

Happy Labour Day

Selamat hari pekerja utk semua para pekerja. Hari utk berehat, tapi ada juga yg bekerja di hari ini termasuk suami saya sendiri.

Plan nak kluar jalan2 kena cancel, atau mungkin ptg sikit boleh keluar. Hopefully enchik suami abis kerja awal. Seronok habiskan masa dgn si renik di rumah. Breakfast sama2, guling sama2. Kemas rumah sama2? Oh no, mama mula pegang penyapu dia pun sama dtg kat kita. Habuk dik nonnn. So mama letak penyapu dan sambung main2 dgn dia balik. Tunggu kamu tidur dulu baru sambung sapu dan mop lantai ler jawabnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...