Oct 22, 2013

Check Up Hospital Azzahra

Bila dah masuk 8 bulan, ada plan macam kali kedua ni nak bersalin kt private je. Aleesya dulu kt HPJ, sebab memang tinggal di Putrajaya dan rasanya HPJ paling ok dan best dr hosp gov lain. Tp tempat adalah terhad, parking amatlah payah. Skrg lagi lah teruk. Kwn saya cakap wad bersalin HSerdang tgh renovate, ko apa2 kes, patient kt HPJ kena tolak ke HKL or HKlang, owh tidak! HKajang pun penuh.

So alternatif lain mmg nak bersalin kt private n dekat dgn rumah. Sama ada Annur atau Azzahra. Melalui survey, dua2 ada pro n cons..ada yg ckp pakar2 azzahra dh pegi annur..ada yg ckp staff annur xbrp best, gynae best, bilik kecil dsb. Azzahra dh renovate n siap bgnn baru. Later rasanya azzahra akan berpindah kt belakang Bangi Gateway cos ari tu pegi sana nampak tgh construction.

So smlm call azzahra n set appoinment, hari ni jam 9pg dgn dr mashita. Dr fazlina katanya cuti lama. So amik je la dr mashita, org ckp semua gynae di situ ok.

Ari ni jam 8pg dh smp, klinik o&g 8.30 baru buka so pg breakfast dlu. Then pergi daftar, nurse amik tekanan darah n check urine. Jumpa doc n by 9.30pg dah siap. Alhamdulillah, servis cepat. Time jumpa doc, mcm2la dia tya psl history bersalin anak 1. N katanya chances nk bersalin normal 60-70% je sbb dlu VE saya mmg xbuka. Ya Allah, harapnya kali ni VE cpt2 buka n dpt bersalin normal. Gigih mencari psl VBAC n gentlebirth kali ni.

So next check up lagi 2 minggu. Check up kat KK tetap kena teruskan. Saya dah bengang dgn nurse kt KKP9 tu sbb last appointment sy 17hb okt, tp cos outstation n dah set new app pd 21hb. Nasib baik smlm saya call dulu tanya jam brp cos lupa, remider sms pun tak dpt. Then nurse ckp nama saya takde dlm sistem, cmane nurse boleh ckp ari tu time sy call tp xmasuk nama dlm sistem. Dia ckp boleh je nk dtg tp kena tunggu lama sikit la..tak pun tumpang pg KK lain. Sempat jugak saya sound nurse tu. Makcik dah malas! So next appoinment 30 okt, sms reminder masuk tgk sesi pagi..mandai2 pulak set pagi tp tak tanya saya dulu. Kebiasaannya saya minta app ptg cos xramai org.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...