Jan 3, 2014

40 Hari

Yeay!!!

Hari ni sudah 40 hari.

Berpantang kali ni aci tak nak kira sampai 40 hari je? hahaha...berpantang kali kedua sangat lama rasanya, may b sebab berpantang sorang2. Dulu time bersalin Aleesya, saya berpantang bersama adik. Dia bersalin 12 hari sblm saya. So tak de la rasa keseorangan sangat, makan berdua lauk pantang, bf anak sama2, mandi n tidurkan anak pun lebih kurang sama...haha..n lgpun masa tu saya czer n anak sulong, so mmg jaga pantang betulla...

Berpantang dulu, mmg menu org berpantang nasi lauk ikan bakar/kukus n sayur je. Menu kali ni dah ada ayam masak halia, ikan goreng kicap, nasi goreng, nasi lemak dan nasi ayam...hahaha..tp sambal/lauk yg ada sambal/cili mmg tak makan la. Mak hanya cakap kalau makan, gatal atau sakit tanggung sendiri. Alhamdulillah xde gatal2 atau sakit, luka pun dlm seminggu dua dah baik. Sekali dah cuba minum hot coffee latte, erm....baby Adrin cam meragam sikit..tak nak tidur siang n nak org riba je..ok mama tak minum dah, saje je nak lepas gian lama kot x minum kopi semenjak pregnant lagi.

Cuti2 pun ingat pasal kerja. 

I love my job, hahaha...

Dah ada whatsapp, fb dsb, access dgn kawan2 tak putus2 terutama dlm WA group..hari2 mcm2 cerita. Dah la awal tahun baru, perancangan baru, bos baru, colleague baru...masuk kje nanti aku pulak yg blur..haha..hope tak de keje tambahan la yek utk 2014 ni. 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...