Jan 30, 2015

Keputusan Temuduga PTD 2014

28/01/15:
 
Pagi-pagi dlm whatsapp dah penuh ngan ucapan tahniah oleh kwn2. Dahla line internet tak ada. Ai berkursus dalam hutan ye, kwsn line tpon n internet non ado! Rupanya result iv PTD hari dah keluar. Rasanya ari tu SPA bgtau resultnya akan keluar pada bulan Februari 2015. Cari wifi n cek kt web SPA, oh berita gembira pagi ni rupanya.

Kwn di HQ rajin2 check result saya. Kwn2 opis 4 org pg iv ari tu. Nama saya je yg lulus. Alhamdulillah syukur...hurm, tak tahu perasaan gembira/sedih. Sedih kena tinggalkan kawan2 ofis dah tujuh tahun bersama. Sape nak buat keje2 kaklong kawasan ofis? Pastu mula nak fikir langkah seterusnya.
 
1. Tunggu surat rasmi
2. Masuk kadet 14 bulan, ada cuti tak? Mak dah cakap nak jaga anak2 kalau ada apa2.
3. Elaun (gaji basic) Gred 41. Kena berjimat lah lepas ni, nak bayar macam2 tiap bulan.
4. Lps abis kadet, lulus or tak? Kalau tak lulus camana?
 
 
Alhamdulillah, Allah telah buatkan yang terbaik untuk hambaNya. Ini rezeki saya, setelah dua kali iv PTD baru lulus. Dua kali dapat panel yang sama tp lain jawatan. Ingatkan hari tu tak nak mohon PTD lagi dah kalau gagal lagi. Terima kasih suami, ibu, ahli keluarga dan rakan2 yang banyak mendoakan dan memberi sokongan kepada diri ini.
 
Ini juga hadiah anniversary kami yang kelima :)

 

2 comments:

  1. salam sis. nak tanya. haritu sis kata sis pregnant 7 bulan masa interview. masa masuk kadet tu dah bersalin dan habis pantang atau bagaimana? advise please sis. tq.... sulastri.mj@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...